0
Atletika
Jusein Bolt

FOTO: Printscreen/YouTube

BOLT OTIŠAO U ISTORIJU: Zemljak slavnog sprintera oborio njegov rekord i šokirao planetu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.24 u 22:12

Bolt je izgubio jedno dostignuće

Atletičar Niko Bramvej (16) iz Jamajke postao je novi vlasnik rekorda na 400 metara u konkurenciji do 17 godina, oborivši impresivan rezultat koji je dugi niz godina držao legendarni Jusein Bolt. Bramvej je ostvario ovaj istorijski poduhvat na 51. Karifta igrama u Grenadi, istrčavši deonicu za samo 47,26 sekundi.

Ovaj rezultat znači da je Bramvej za 0,07 sekundi nadmašio Boltov rekord od 47,33 sekunde, postavljen pre 22 godine. Tajna uspeha leži u Bramvejevom izuzetnom fokusu i odlučnosti, koja su ga vodile ka postizanju ovog velikog dostignuća.

Ovo je divan osećaj oboriti rekord. Od prošlog leta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspeo da ga dosegnem. Usmerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord – izjavio je Bramvej, učenik srednje škole Kalabar u Kingstonu.

Jusein Bolt je tokom svoje karijere osvojio osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i 11 zlatnih medalja na prvenstvima sveta, postavši simbol brzine i atletske nadmoći. Međutim, ovaj rekordni podvig Bramveja sada će zasigurno biti upisan u anale atletike kao jedan od velikih trenutaka u svetu sporta.

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter