4
Evroliga
KK Alba - KK Partizan

FOTO: KK Partizan

VREME JE ZA MATEMATIKU: Partizan samo na jedan način može do TOP 10, a Zvezda može da mu pomogne!

Objavljeno: 04.04.24 u 23:05

Partizan čeka dramatična završnica sezone

U večerašnjem 33. kolu Evrolige, srpski klubovi su imali različite sudbine, ali obe utakmice bile su ispunjene dramom i tenzijom.

Crvena zvezda se suočila sa Olimpijakosom u meču koji je bio bitan za grčki tim u borbi za Top 4 poziciju. Iako su crveno-beli pružili odličnu igru i borili se do poslednjeg trenutka, na kraju su poraženi od jakog protivnika rezultatom 69:66. Iako je poraz težak, Zvezda je pokazala visok nivo borbenosti i kvaliteta protiv ozbiljnog protivnika.

Sa druge strane, Partizan je slavio veliku pobedu u Berlinu protiv Albe rezultatom 94:83, čime su crno-beli nastavili svoj san ka Top 10 Evrolige. Pod vođstvom trenera Željka Obradovića, Partizan je ostvario 15 pobeda i 18 poraza do sada, a ova poslednja pobeda ih dodatno motiviše za nastavak borbe.

Pobeda Partizana u Berlinu dobija dodatnu važnost imajući u vidu rezultate drugih timova. Porazi Žalgirisa od Monaka i Valensije od Asvela znače da su ovi timovi praktično izbačeni iz trke za Top 10. To daje crno-belima dodatnu motivaciju i nadu da mogu da se plasiraju među najbolje.

Partizan se sada nalazi na 10. mestu, sa utakmicom više od Efesa, ali sa realnom šansom da se plasira dalje. Ključni faktor za prolaz dalje biće rezultati utakmica Efesa, koji igra sa Fenerbahčeom i Crvenom zvezdom.

U svakom slučaju, sve je otvoreno i neizvesno, a srpski klubovi su spremni da se bore do poslednjeg trenutka kako bi ostvarili svoje ciljeve u Evroligi.

Standings provided by Sofascore
16
4

4 Komentara

  1. FENER DOBIJA EFESA A REAL BASKONJU I TO JE TO. MI POBEDOM NAD VALENCIJOM DOLAZIMO NA 9 MESTO ! AKO BUDE SVE POSTENO.
    P.S. NESTO MI JE REAL SUMNJIV.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter