1
Evroliga
Džoel Bolomboj, Janis Sferopulos

Crvena Zvezda's gestures during regular season round 32 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Olympiacos in Belgrade, Serbia on April 4, 2023. photo by: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

SFEROPULOS NAKON PORAZA: Trener Crvene zvezde otkrio u kakvom stanju su Topić i Tompkins!

Objavljeno: 04.04.24 u 22:38

Sferopulos je izrazio svoje viđenje susreta

Košarkaši Crvene zvezde su nakon izuzetno borbenog meča poraženi od Olimpijakosa pred svojim navijačima u poslednjoj utakmici ove sezone u Evroligi, ali su ostavili pozitivan utisak svojom igrom.

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, istakao je zadovoljstvo igrom svog tima, ali je dodao važnu poruku za navijače nakon utakmice.

Suočili smo se sa derbijem, utakmicom u kojoj smo se borili do samog kraja. Iako je Olimpijakos počeo bolje, uspeli smo da pronađemo naš ritam. Držali smo vođstvo u trećoj četvrtini, ali su sitnice presudile u poslednjoj četvrtini. Iako nismo uspeli da ostvarimo pobedu, ne mogu da imam prigovor na igrače koji su dali sve od sebe. Želimo da se borimo u poslednjem meču Evrolige, kao i u ABA ligi, pre nego što se fokusiramo na plej-of ABA lige. Ovo je posebno veče za naš klub, sećanje na prvi evropski trofej Zvezde. To je lekcija koju svi mlađi navijači moraju da znaju, i to je jako bitna lekcija za ovaj klub – izjavio je Sferopulos.

Dodao je da će ekipa raditi na unapređenju igre u neizvesnim završnicama, ističući da je sreća često ključni faktor u ovakvim utakmicama.

Unapređenje u detaljima na kraju meča je ključno. Moramo biti fokusiraniji u napadima i donositi bolje odluke u odbrani – naglasio je trener Crvene zvezde.

Odgovarajući na pitanja o izostanku Branka Lazića i Smarta sa terena, Sferopulos je istakao da je to bila njegova odluka, dok je povodom Tompkinsa i Topića naveo da se nalaze u završnoj fazi rehabilitacije i da se uskoro nadaju njihovom povratku na teren.

Oni treniraju individualni, u zadnjoj su fazi rehabilitacije i uskoro se nadam da će moći da igraju – zaključio je Sferopulos.

6
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter