0
Domaći fudbal

head coach Igor Duljaj head coach Vladan Milojevic Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije, Srbija, Beograd Mart 9, 2024. (photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

RADE BOGDANOVIĆ O TRENERIMA VEČITIH: Kada ste videli starletu pored Milojevića? Duljaj je izuzetan momak!

Objavljeno: 04.04.24 u 13:38

Bogdanović, kao i uvek, bez dlake na jeziku

Nekadašnji fudbaler, a sada fudbalski analitičar Rade Bogdanović, gostovao je na televiziji K1 gde je govorio o raznim temama, a jedna od neizbežnih jesu fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan. 

On je pre svih istakao trenere večitih rivala i o njima pričao sa puno poštovanja. Na pitanje da prokomentariše prethodni večiti derbi, Bogdanović je pohvalio Vladana Milojevića i otkrio da su se svojevremeno družili u vojsci.

Ovo je jedan odličan derbi bio. Treneri su izabrali taktike kako im igrački kadar igra. Zvezda ima za trenera momka koji je pametan i inteligentan. Igrom slučaja sam ga upoznao 1990. u vojsci i družio sam se sa njim u Beogradu. Izuzetno fin, iz fudbalske porodice, brat mu je bio preozbiljan igrač. Vladan je posvećen poslu. Jeste li ga gde videli sa mikrofonom u ruci, u kafani i pored neke starlete? Pa niste. Zato je tu. Zašto je Zvezda prsla poslednje tri godine kad je on otišao? Mislim prsla u igračkom smislu, potrošeni milioni bez ikakvih rezultata. Za mene nije nikakav rezultat kad si prvak Srbije zato što si najveći klub. Sad su drugi vetrov kad su Milojevića vratili. Zato što je ozbiljan i posvećen poslu. To je trener. Mora da bude primer – poručio je Bogdanović.

Potom je nahvalio i Igora Duljaja.

– Izuzetno kvalitetan momak. Prvo kao ličnost, drugo kao partizanovac. Proveo je ceo život u Humskoj i Ukrajini, kao fudbaler se dokazao i preuzeo je klub kad ga niko ne bi uzeo. Kad novca nema, kad je klub u blokadi, kad ih država gura na svaka tri-četiri meseca. Prihvatio se teškog posla i tu je pokazao hrabrost da se suprotstavi grupi prekoputa stadiona JNA. Za mene je to jako pozitivno, da postoje takvi u našem fudbalu, bez obzira na stanje u trenerskoj struci. 

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter