0
Sportske igre mladih

FOTO; SIM

PRVI REGIONALNI TURNIR U STONOM TENISU PLAZMA SPORTSKIH IGARA MLADIH (FOTO)

Objavljeno: 04.04.24 u 10:05

Stoni tenis je posle fudbala drugi najigraniji sport na svetu.

Plazma Sportske igre mladih organizuju Prvi Regionalni turnir u stonom tenisu u subotu 06.aprila u Sportskoj hali u Dobanovcima sa početkom u 10.00, za devojčice i dečake uzrasta 2009.godište i mlađi i 2012. godište i mlađi. 

Na turniru će se takmičiti oko 200 dece, koja treniraju stoni tenis u okviru osnovnoh škola sa teritorije opštine Surčin, i to iz: Dobanovaca, Ugrinovaca, Jakova i Bečmena, kao devojčice i dečaci iz stonoteniskih klubova iz Barajeva, Požarevca, Novog Sada, Šapca i Beograda : „Crvena Zvezda“, „MladostZemun, „Stonoteniska akademija Kocić“.

FOTO: SIM

Sa ovog takmičenja pravo nastupa na Državnom takmičenju Plazma Sportskih igara mladih ostvaruju po dva / dve, prvoplasirana / ne, takmičara/ke u svake uzrasne kategorije.

Plazma Regionalni SIM turnir u stonom tenisu pruža učesnicima mogućnost upoznavanja, razvoja sportskog duha, sticanja fizičke kondicije i spremnosti, kao i druženja u pozitivnom okruženju. Stoni tenis je brza, dinamična igra koja zahteva kombinaciju fizičkih i mentalnih veština.

U fokusu Plazma Sportskih igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Plazma Sportske igre mladih su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

Rad i rezultate SIM podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter