0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN SLAVIO NA KROVU: Stojković evrogolom doneo važna tri boda ‘crno-belima!’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.24 u 18:51

‘Crno-beli’ osvojili važna tri boda.

Fudbaleri Partizana gostovali su Voždovcu na Krovu u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije od 16:55. Tim iz Humske je slavio rezultatom 3:2, a čovek odluke je bio Aranđel Stojković u 92. minutu koji je postigao evrogol. Golove za domaće postigli su Mihajlo Nešković u 57. i Džunior Flemings u 80. minutu.

Za izabranike Igora Duljaja osim Stojkovića, upisali su se u strelce još i Samed Baždar u 39. i Aleksanda Filipović u 74. minutu.

PRVO POLUVREME:

Prvi ozbiljniju priliku na utakmici imao je Voždovac kada je nakon kornera Vukašin Đurđević šutirao sa distance u 7. minutu, ali je lopta otišla preko gola. ‘Zmajevi’ su bili opasniji protivnik u uvodinim minutima meča, ali su ‘crno-beli’ bili oprezni.  Solidan pokušaj su imali gosti kada je nakon odbijene loptu šutirao Ovusu, ali je Matić izblokirao udarac.

FOTO: Starsport

Usledio je miran deo utakmice koji je više odgovarao domaćoj ekipi. Ekipe su se uglavnom nadigravale na sredini terena, bez preteranih rizika. Nakon dužeg vremena u 33. minutu kada je Voždovac imao sjajnu priliku kada je Kolarević primio dubinsku loptu iz defanzive, ušao u kazneni prostor i poslao pas u srce šenasesterca ka Tiodoroviću ali je Marković intervenisao i izbacio loptu u korner.

U 39. minutu Partizan je poveo kada je nakon velike gužve u kaznenom prostoru lopta došla do Sameta Baždara na levoj strani, a on šutirao i postigao prelep pogodak. Imali su gosti sjajnu akciju u 43. minutu kada su kombinovali Severina i Antić koji je proigrao Kalulua, ali nije lepo zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

DRUGO POLUVREME:

Na samom startu drugo dela Partizan je imao šansu preko Severine, ali je njegov šut zavšio pored gola. Uzvratio je domaćin kada je Tiodorović proigrao Neškovića, koji je oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola. Glavni arbitar je u 55. minutu dosduio penal za Voždovac pošto je Ovusu neporezan bio i faulirao Neškovića.

Nešković je doneo izjednačenje u 57. minutu pošto je bio precizan sa bele tačke i savladao Jovanovića koji je bio blizu lopte, ali je ona od stative završila u mreži.

Dosta zanimljivije drugo poluvreme, uzbudljivije. Nakon izjednačenja ‘Zmajevi‘ su dodali gas, a Kolarević je pokušao da dovede svoj tim u vođstvo, ali je čuvar mreže ‘crno-belih’ bio na visini zadatka.

Partizan je pokušao u 67. minutu preko Antića iz slobodnog udarca, ali je golman Voždovca bio dovoljno pribran i zaustavio šut defanzivca ‘crno-belih’.  Nakon uzbudljivog početka usledio je mirniji period meča bez većih uzbuđenja. Gosti su poveli u 74. minutu kada je nakon centaršuta Zahida iz slobodnog udarca, Filipović glavom pogodio.

Na isteku 80. minuta Voždovac je ponovo došao do izjednačenja kada je Nešković proigrao Flemingsa, a on šutirao sa nekin 12, 13 metara od gola i zahvaljujući lošoj reakciji Jovanovića se upisao u strelce. Nisu ‘Zmajevi‘ mirili sa bodom, pa su nakon dva minuta imali novu šansu kada je Đurđević proigrao Petkovića u šesnaestercu, ali je on šutirao tik pored stative.

Nastavio je domaćin sa pritiskom, a u 85. minutu je nakon gužve u kaznenom prostoru Đuričić je šutirao na par metara od gola Jovanovića, ali je čuvar mreže gostiju imao fenomenalnu intervenciju i sprečio vođstvo ‘Zmajeva’. Dolaze ‘crno-beli’ do pobede u 92. minutu kada je Aranđel Stojković sa ivice kaznenog prostora dao fenomenalan gol i stavio tačku na susret.

Nakon ove pobede Partizan je prišao na bod manje od Crvene zvezde i nalazi se na drugom mestu, a u narednom kolu igraju protiv Novog Pazara Sa druge strane Voždovac je na poziciji broj 11 sa 30 boda i u sledećoj utakmici očekuje ih okršaj sa Radničkim iz Niša.

Standings provided by Sofascore
1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter