0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS O OLIMPIJAKOSU I TOMPKINSU: Grk otkrio kada se očekuje debi Amerikanca!

Objavljeno: 03.04.24 u 14:08

Sferopulos se sastaje sa klubom u kojem je proveo sedam godina

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova dočekuju ekipu Olimpijakosa u pretposlednjem kolu Evrolige.

Pred meč crveno-belih govorio je strateg kluba iz Beograda, Janis Sferopulos.

Igramo protiv ekipe koja je pravljena za Fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet, to je tim koji se sada bori za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Imaćemo dodatnu motivaciju da mi poslednju utakmicu pred našim navijačima završimo sa dobrim rezultatom. Borićemo se najbolje što možemo da pobedimo – rekao je Sferopulos i nastavio:

– Olimpijakos igra jako dobro timski, u oba smera igraju kao tim i to je najveća moć. Mi ne možemo da se samo fokusiramo na jednog ili dvojicu igrača, jer više njih može da nam napravi štetu. Ako se opustimo dva ili tri minuta, možemo da budemo u velikom zaostatku što može samo da nam oteža posao. Naša konstantnost je jako bitna stvar, moraćemo da reagujemo kao tim, da im ne dozvolimo lake poene, takođe napadački da čitamo njihovu odbranu i budemo pametni u svim situacijama u koje će nas staviti.

Grk je sedam godina bio na klupi velikana iz Pireja.

– Kada igraš protiv svog nekadašnjeg kluba, uvek je posebno. Ne može tek tako da se zaboravi to da si sedam godina bio tamo. Ali, sada sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da mi sada napravimo što bolji rezultat.

Prioriteti su se menjali ove sezone.

Od momenta kada smo ispali iz trke za plej-of Evrolige bilo nam je važno da što pre obezbedimo prvo mesto na tabeli ABA lige. To nam je bio najvažniji cilj. Čeka nas još jedna utakmica pred plej-of, ali je važno što smo već tu brigu prebrinuli. Prednost domaćeg terena može da bude značajna, a ne mora i ništa da znači ako ne igraš dobro. Moramo da sačuvamo domaći teren i da budemo najbolji u plej-ofu, još i bolji nego dosad – kaže Sferopulos i dodaje:

– Naši navijači su hteli da idemo dalje u Evroligi, mi smo to takođe hteli. Imali smo povrede, neke loše rezultate i sada moramo da se fokusiramo da ovu sezonu završimo što bolje i stvorimo uslove za narednu, kako bismo bili još bolji.

Sferopulos je najavio da će Trej Tompkins odigrati prvu utakmicu u crveno-belom dresu. Ipak, to neće biti protiv Olimpijakosa.

– Trej neće igrati protiv Olimpijakosa, ali je u poslednjoj fazi pronalaženja ritma za igru. Za nekoliko dana, možda jednu sedmicu, možemo da ga očekujemo.

U sastavu su ponovo Miloš Teodosić i Jago dos Santos.

– Jako je važno što su se Jago i Teodosić vratili, što će sada pomoći Hangi koji nam je bio jedini plejmejker. Dobro je što se skoro svi vraćaju. To će nam povećati opcije u igri. Važno je da igračima koji se oporavljaju iz povreda damo mogućnost da uhvate ritam, da budu deo tima u dobrom stanju. Biće im lakše da uhvate takmičarsku formu. 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter