0
Fudbal

Fil Foden (FOTO: Manchester City/X)

PL: Foden het-trikom srušio Aston Vilu, Arsenal rutisnki protiv Lutona! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.24 u 23:45

Fantastični Englez imao sjajno veče.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u ‘teškom’ meču Aston Vilu rezultatom 4:1 u okviru 31. kola engleske Premijer lige. Ovaj trijumf je od velikog značaja za izabranike Pepa Gvardiole koji nastavljaju pohod ka četvrtoj uzastpnoj tituli. Španski stručnjak nije uvrstio Kevina De Brujnea i Erlinga Halanda, ali se njihov izostanak nije osetio.

Siti je poznat po širokoj klupi i uvek neko iskoči ko će napraviti razliku, a ovog puta je to bio Fil Foden koji je postigao het-trik. Prvi gol dao je u 45., a potom drugi u 62. minutu. Treći i najlepši pogodak na susretu dao je u 69. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora opalio, a Olsen je samo odgledao loptu kako ulazi u mrežu. 

Osim njega za ‘Građane’ je bio precizan i Rodri u 11. minutu, a za Aston Vilu pogodio je Džon Duran u 20. minutu. Siti je sada treći sa 67 boda, koliko i Liverpul uz utakmicu manje, odnosno jednim manje od Arsenala koji trenunti lider. Ekipa Unaija Emerija je četvrta sa 59 bodova. Siti narednom kolu gostuje Kristal Palasu, dok će Vila ugostiti Brentford.

U drugom meču fudbaleri Arsenala savladali su Luton rezultatom 2:0 i time se vratili na prvo mesto najjače lige na svetu. Oba gola postignuta su u prvih 45 minuta. ‘Tobdžije’ je do vođstva doveo Martin Edegor u 24. minutu, da bi Daiči Hašioka neposredno pred kraj prvog poluvremena postigao auto-gol i time olakšao posao ekipi Mikela Artete koja je rutinski privela meč kraju.

OSTALI REZULTATI: 

Brentfor-Brajton 0:0

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter