0
Tenis
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

ONI MU LJULJAJU TRON A NOVAK IM PRKOSI: Neprikosnoveni Đoković!

Objavljeno: 03.04.24 u 16:15

Sam protiv svih!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković već godinama unazad trpi veliku nepravdu u belom sportu. Kako osvoji neki turnir ili obori rekord, uvek nađu nešto novo kako bi osporavali njegov podvig. Međutim, nikako da im pođe za rukom da ga sruše ili ometaju u njegovoj svakodnevnici, a to je ućutkivanje kritičara napornim radom i novim trofejima.

Kao što obično biva, na svakom turniru Novak doživljava neku vrstu netrpeljivosti od strane publike, sudija, pa i organizatora. Setimo se US opena, kada je diskvalifikovan sa turnira jer je pogodio lopticom jednu od pomoćnih sudija, naravno i drugim teniserima se to dešavalo, ali nisu doživeli tu sudbinu. Nakon toga ga je snašla strašna neprijatnost od vlasti iz Australije kada su ga deportovali jer nije vakcinisan i držali u migraocionom kampu.

Naravno, Nole je mentalna gromada, a svakako gotovo niko nije jači od srpskog inata. On mi je vratio na najbolji mogući način, tako što se godinu dana vratio i osvojio 11. titulu u Melburnu. Takođe, setimo se sramnih ispada Britanaca na Vimbldonu prošle godine. Zviždali su mu tokom meča sa Sinerom, njihov list ‘Tajms‘ objavio Novaka na naslovnoj strani uz naslov Đoković ružno pobeđuje. A koji je njegov odgovor? Pa naravno, rad, rad i samo rad.

Prestigao je i Federea i Nadala po broju grend-slem titulama (24), takođe je rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste (419). Naravno, kritičari ga ponovo osporavaju, nakon poraza od Sinera na Australian Openu i ranog ispadanja sa Indijan Velsa, mnogi su unapred penzionisali.

Činjenica je da dolaze nove generacije i da su predvnonici upravo Italijan i Karlos Alkaraz, ali svaki put kada su otpisali Đokovića, on ih je demantovao. Tako da, ne drmajte mu previše tron!

BONUS SADRŽAJ:

ŠAPIĆ: „Štark arena je odsad Beogradska arena, simboli grada nisu na prodaju“ (FOTO)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter