0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ŠLJIVIĆ I RODIĆ DONELI POBEDU ZVEZDI: Meč obeležila spektakularna intervencija Glazera! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.24 u 20:55

‘Crveno-beli’ rutinski odradili posao.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali su IMT Novi Beograd u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije od 19 časova. Tim iz Ljutice Bogdana slavio je protiv ‘Traktorista’ rezultatom 2:0, a stelci su bili Jovan Šljivić u 4. i Milan Rodić u 48. minutu.

PRVO POLUVREME:

Nakon svega četiri minuta igre domaćin je poveo preko Jovana Šljivića nakon sjajnog solo prodora na levom boku, šutirao u suprotan ugao i svladao golmana ‘Traktorista’.

Gosti su pokušali da dođu brzo do izjednačenja pa su stavili na test Omrija Glazera, kada je Kijevčanin šutirao sa 20 metara, ali je za Izraelca ovo bio lak zadatak. Izabranici Vladana Milojevića nastavili su dominantom igrom, imali potpunu kontrolu i posed u svojim nogama. 

Imali su Hvang Spajić po jedna pokušaj, ali nije bilo prevelike opasno po gol IMT-a pošto su njihovi šutevi završili preko prečke. Upisao je Glazer i drugu odbranu na utakmici u 22. minutu kada je nakon centrašuta lopta došla do Radočaja u kaznenom prostoru, koji je šutirao, ali ne baš spretno, pa je za golmana Zvezde to bio lak posao.

Nakon dva minuta usledila je odlična prilika za ‘crveno-bele’ kada je defanzivac gostiju Delević pogrešio, a Kraso uzeo loptu, imao solo prodor i šutirao, ali je Knežević sprečio pogodak. Šljivić je bio pun samopouzdanja pa je u 33. minutu okušao svoj šut za distance, ali je čuvar mreže IMT-a uhvatio loptu.

Nastavio je mladi Šljivić sa odličnim igrama, pa je na dodavanje Mirka Ivanića u 36. minutu šutirao iz daljine, ali je lopta otišla malo iznad prečke. Do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja, pa je Zvezda na odmor otišla golom prednosti.

DRUGO POLUVREME:

Zvezda je otvorila drugi deo pogotkom, a precizan je bio Milan Rodić koji je iskoristio pad koncentracija Lutovca i Terzića, uzeo loptu, šutirao sa 15-ak metara i matirao Kneževića.

Fascinantno je šta je promašio Radočaj u 50. minutu, ponovo je Glazer bio junak šampiona Srbije, pošto je odbranio je udarac sa samo četiri metara.

Nastavili su izabranici Vladana Milojevića sa pritiskom, imali potpunu kontrolu utakmice, dok su sa druge strane ‘Traktoristi‘ pravili dosta grešaka u defanzivi. Radočaj je još jednom pokušao da ugrozi gol Glazera, ali je njegov udarac bio slab, pa je to golmana Zvezde bio i više nego lak zadatak.

Sa druge strane Ivanić je na dodavanje Krasoa šutirao, ali se nije lepo namestio, pa je lopta otišla pravo u ruke Kneževića. Dobar napad je imala Zvezda u 79. minutu kada je Mimović probio po desnoj strani i uputio centaršut ka Sremčeviću koji je šutirao glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Mogli su ‘crveno-beli’ i do trećeg gola u 85. minutu kada je Knežević šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo iznad prečke. Aktuelni šampion Srbije je rutisnki završio meč i odneo veoma bitnu pobedu (2:0). Zvezda je prva sa 71 bodo, a u narednom kolu igraju protiv Radnik Surdulice.

Sa druge strane IMT je na poziciji broj 13 sa 28 bodova i u sledećoj rundi očekuje ih duel protiv Napretka iz Kruševca.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter