0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

REMI VOJVODINE I ČUKARIČKOG: ‘Brđani’ preživeli pakleno gostovanje na ‘Karađorđu!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 20:45

‘Stara dama’ bila bolji protivnik.

Fudbaleri Vojvodine Čukarikog odigrali su nerešeno 1:1 u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu ‘Karađorđe‘. Ovo je ujedno bio i derbi ove runde, a na terenu je prštalo sve pošto se oba tima bore za plasman u neko od evropskih tkamičenja. 

Domaćin je počeo bolje i već u 16. minutu poveo golom Mihajla Ivanovića koji je glavom poslao loptu iza leđa Nenada Filipovića na asistenciju Marka Bjekovića. Nakon toga Novosađani su imali totalnu inicijativu i diktirali tempo, ali meč je bio bez već većih uzbuđenja do 25. minuta kada je Čukarički došao do iznenađenja nakon sjajne akcije.

Naime, odlično su kombinovali Docić i Tošić, a potom je kapiten ‘Brđana‘ uputio centaršut u kazneni prostor, gde se najbolje snašao Miladinović koji je zahvatio loptu i smestio mrežu. I nakon toga je ‘Stara dama’ bila bolji protivnik. Imali su veći posed lopte, pritiskali protivnika, ali je defanziva gostiju bila na visini zadatka.

U finišu prvog dela Vojvodina je imala šansu da ode na odmor sa golom prednosti, kada je Ivanović sa 15 metara šutirao, ali je to za Filipovića bio lagan posao. 

U drugom poluvremenu su igrači domaćeg tima krenuli furiozno sa više entuzijazma i želje. U 55. minutu Vojvodina je imala odličnu priliku kada je nakon neoprezne reakcije Filipovića Ivanović je pokušao, ali su defanzivci Čukaričkog bili na ponovo visni zadatka. Izuzetno opasno po gol gostiju je bilo u 64. minutu kada je Stevanović šutirao i neposredne blizine, ali je pogodio stativu.

Ozbiljan pritisak Voše se nastavio pa je nakon par trenutaka Đorđević pokušao, ali je Filipović bio oprezan.  Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, a tim sa Banovog brda je preživeo ozbiljne nalete ‘Stare dame’ i da izvuče bod.

Nakon ovog kola Vojvodina je na petom mestu sa 44 boda, a u narednom kolu igraju protiv Železničara iz Pančeva. Sa druge strane Čukarički ima isto bodova kao i Novosađani, ali su poziciji iznad. U narednoj utakmici, ‘Brđane’ očekuje veoma težak okršaj protiv TSC-a.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter