0
Fudbal

foto: twitter/@ManUtd

VARAN OTKRIO ŠTA SAVETUJE SEDMOGODIŠNJEG SINA: ‘To je za mene važno!’

Objavljeno: 02.04.24 u 20:10

‘O opasnostima udaraca glavom treba učiti na svim amaterskim fudbalskim terenima.’

Defanzivac Mančester junajteda i reprezentativac Francuske, Rafael Varan važi za jednog od najboljih štopera na svetu, što je i potvrdio u najboljim danima karijere u dresu Real Madrida. Njegova glavna odlika je veliko požrtvovanje na terenu, ali to nekad može da bude pogubno po fudbalere.

Upravo je Varan u intervjuu za Ekip istakao da njegovom sedmogodišnjem sinu koji igra fudbal savetuje da ne udara loptu glavom.

-Moj sedmogodišnji sin igra fudbal i savetujem mu da ne udara loptu glavom. To je za mene ključno. Čak i ako ne izazove momentalnu traumu, znamo da dugoročno, ponovljeni šokovi mogu imati štetne efekte. Ne znam da li ću doživeti 100 godina, ali znam da sam oštetio svoje telo. O opasnostima udaraca glavom treba učiti na svim amaterskim fudbalskim terenima i sa mladima – jasan je.

Govorio je na kakvom riziku je sebe stavio kada je njegova Francuska igrala protiv Nemačke.

-Završio sam utakmicu protiv Nigerije, ali sam bio na autopilotu. U ekipi su se pitali da li sam spreman da igram protiv Nemačke. Bio sam oslabljen, ali sam na kraju odigrao zaista dobro. Ono što nikada nećemo saznati je šta bi se dogodilo da sam dobio još jedan udarac u glavu – rekao je on.

Naveo je da su simptomi potreza mozga nevidiljivi.

-Kao fudbaleri koji igraju na najvišem nivou navikli smo na bol, mi smo nalik vojnicima, čvrsti momci, simboli fizičke snage, ali simptomi potresa mozga su prilično nevidljivi – poručio je Varan.

BONUS SADRŽAJ:

MILUTNOV SE VRAĆA NA PARKET: Olimpijakos posebnom objavom najavio njegov povratak! (VIDEO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter