0
Extreme
MMA, smrt Kanata Ahunova

FOTO: Printscreen/YouTube

TRAGEDIJA BACILA PLANETU U AGONIJU: MMA borac preminuo tokom meča! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 12:34

Svi su ostali u šoku posle ovoga

Na nedavnom Nomad MMA turniru u Kazahstanu, došlo je do strašne tragedije kada je 17-godišnji borac Kanat Ahunov preminuo tokom meča.

Nesrećni događaj se odigrao u drugoj rundi borbe, kada je Ahunov primio udarac u stomak i odmah pao. Hitna pomoć je brzo reagovala, ali nažalost, po dolasku na mesto događaja, mogli su samo da konstatuju smrt mladog borca.

Prema rečima svedoka, Ahunov je doživeo kolaps nakon udarca u stomak. Iako su medicinski radnici u sportskom kompleksu pokušali da mu pomognu, njegov trener je prethodno priložio lekarsko uverenje koje je potvrdilo da je zdravstveno stanje 17-godišnjeg borca bilo normalno.

Njegov trener je opisao trenutak tragedije:

Došao je, rekao da mu je loše, izvadio je štitnik za zube, a ja sam mu dao vode. Onda sam ga pitao – hoćeš li nastaviti da se boriš, da li je sve u redu? Rekao je da, udahnuo i izdahnuo tri puta i posle oko 20 sekundi pao. Udarac neprijatelja je već bio u fazi pada. Ovo se može videti na snimku, nije pao od udarca. Kada je pao, njegov protivnik se obradovao jer je mislio da ga je nokautirao. Odmah smo pritrčali, skinuli šlem, izvukli štitnik za zube, mislio sam da mu je jezik upao, ali sve je bilo na svom mestu. Lekari su konstatovali zastoj srca.

Ova tragedija je podsetnik na opasnosti koje mogu nastati u svetu borilačkih sportova i skreće pažnju na potrebu za unapređenjem sigurnosnih mera kako bi se smanjio rizik od sličnih događaja u budućnosti.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter