0
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

SRAMNA IZJAVA AMERIKANCA: Jokić za njega nije MVP, ali zato jeste momak koga je ponizio Aleksa Avramović! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 13:55

Jokić će izvesno osvojiti treće MVP priznanje

Dok se NBA sezona bliži kraju, rasprave o tome ko će biti MVP lige postaju sve intenzivnije. Iako su Nikola Jokić i Luka Dončić oduševili košarkaške fanove širom sveta svojim impresivnim partijama, postoji različito mišljenje među stručnjacima.

Stiven Ej Smit, poznati sportski novinar, izneo je svoje viđenje u emisiji „First Take“, iznenađujući mnoge svojom izjavom. Iako većina smatra da su Jokić i Dončić glavni kandidati za titulu MVP-a, Smit je istakao drugačije mišljenje.

Smatram da je moj izbor trenutno Šej Gildžus-Aleksander. Oklahoma je prva na Zapadu, a on ima impresivne statistike. Nikolu Jokića smatram drugim najboljim kandidatom – rekao je Smit.

Ova izjava je izazvala diskusiju među košarkaškim analitičarima. Šenon Šarp, takođe poznati sportski novinar, izrazio je svoje uverenje da će Jokić dobiti nagradu za najkorisnijeg igrača, ali je takođe priznao da bi bio zadovoljan i ako nagrada ode Dončiću.

Inače, Šej Gildžus-Aleksander ove godine zaista briljira, ali jedna od njegovih najvećih sramota je utakmica sa Srbijom gde ga je Aleksa Avramović propisno zaključao.

Međutim, Smit nije uvrstio Dončića ni među tri glavna kandidata za MVP nagradu, ističući da njegove impresivne statistike nisu dovoljne s obzirom na rezultate njegovog tima. Ipak, rasprave o tome ko zaslužuje titulu najkorisnijeg igrača nastavljaju se dok sezona ulazi u završnu fazu.

Nikola Jokić ove sezone beleži prosečno 26,1 poen, 12,3 skoka i devet asistencija po utakmici, dok Luka Dončić ima prosek od 34 poena, 9,8 asistencija i 9,1 skok po meču. Džejlen Branson takođe se ističe sa 27,9 poena, 6,5 asistencija i 3,6 skokova po meču. Uzbudljiva borba za prvo mesto na Zapadu samo dodatno pojačava tenzije u trci za MVP nagradu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter