0
Košarka

FOTO: Twitter/@hornets

SKANDAL U NBA LIGI: Amerikanci ukrali Miciću dabl-dabl! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 08:25

Micić je bio žrtva jednog propusta

Na nedavnoj utakmici NBA lige između najboljeg tima lige i Šarlota, Vasilije Micić bio je u centru pažnje zbog svoje bliske borbe za drugi uzastopni dabl-dabl. Međutim, uprkos impresivnoj igri, Srbinu je navodno ukradena jedna asistencija, što je dovelo do kontroverze oko njegove statistike.

Iako je Micić imao impresivnih 13 poena, devet asistencija i dva skoka na meču, prije zvaničnog završetka utakmice, već mu je bila zapisana statistika dabl-dabla. Novinar Sem Farber, blizak Hornetsima, čak je objavio da je Micić ostvario svoj četvrti dabl-dabl u NBA ligi, što je izazvalo sumnje među navijačima koji su primetili izostanak jedne asistencije.

U meču koji je završen rezultatom 118:104 u korist Šarlota, Hornetsi su držali egal do sredine meča (53:53), ali su Seltiksi kasnije preuzeli kontrolu. U trećoj četvrtini, Boston je vodio sa 72:64, a zatim je serijom od 16 poena razlike stekao nedostižnu prednost (95:79) koju Šarlot nije uspeo da nadoknadi.

Pored Micića, Aleksej Pokuševski pružio je solidan doprinos za Hornetse sa tri poena, četiri skoka i dve asistencije za manje od 16 minuta na terenu. Međutim, najefikasniji u redovima domaćina bio je Majls Bridžis sa 26 poena i 11 skokova. GrantVilijams je takođe bio impresivan sa 23 poena, dok je Brendon Miler dodao 19, a Davis Bertans osam.

Na drugoj strani, Džejson Tejtum je bio ključni igrač za Seltikse sa 25 poena i 10 skokova, dok je rezervista Sem Hauser dominirao sa sedam trojki i 25 poena. Kristaps Porzingis je doprineo sa 20 poena, Vajt sa 19, a Horford sa 15.

Iako je rezultat išao u korist Seltiksa, kontroverza oko statistike Micića pružila je dodatni element interesovanja nakon ovog susreta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter