0
Boks
Oskar de la Hoja

FOTO: Printscreen/YouTube

OD ZLATNOG MOMKA DO KOKAINSKOG ZAVISNIKA: Žena ga silovala sa 13 godina, a jedna osoba ga izvukla iz pakla! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 14:12

Teška životna priča prepuna iskušenja i izazova

Oskar de la Hoja, legendarni bokser poznat kao „Zlatni dečko“, oblikovao je svoj put u boksu ostavljajući neizbrisiv trag, ali je istovremeno vodio bitku sa unutrašnjim demonima i životnim izazovima.

Sa karijerom koja se proteže kroz 16 godina, De La Hoja je osvojio 11 svetskih titula u šest težinskih kategorija, očaravajući svet svojim bokserskim veštinama i harizmom. Rođen u bokserskoj porodici u Los Anđelesu, njegovi su mu roditelji preneli nasleđe i strast prema ovom sportu.

Njegova izvanredna karijera u ringu bila je obasjana svetlim reflektorima, ali je iza kulisa vodio bitku sa ličnim demonima. U intervjuima, De La Hoja je otvoreno govorio o svojim unutrašnjim borbama, priznavši borbu sa alkoholom, drogom i ličnim tragedijama.

Pored sportskih uspeha, De La Hoja je imao burni privatni život. Izložen javnosti kroz turbulentne veze i porodične probleme, suočavao se sa izazovima kako bi održao ravnotežu između slave i privatnosti.

Njegova veza sa poznatom novinarkom i bivšom golferkom Holi Sonders, koja je 14 godina mlađa od njega, privukla je pažnju javnosti, dok je njegova otvorenost o njihovom odnosu dodatno rasplamsala interesovanje.

De La Hoja nije izbegavao teške teme, otvoreno govoreći o svom traumatičnom iskustvu silovanja kao dečaka i izazovima koje je prolazio u porodičnim odnosima.

Izgubio sam nevinost sa 13 godina tako što me je praktično silovala starija žena. Čini mi se da sam bio na Havajima na nekom turniru. Njoj je bilo preko 35 godina! Sve sam potiskivao. Živeo sam život Zlatnog dečaka, ali to s..nje je i dalje bilo tu. Kao da nisam nikada dovoljno razmislio o svemu, nikada nisam pomislio kakva su moja osećanja o tome. Sve dok jednog dana nije sve samo navrlo i ja nisam znao kako da se suočim sa tim.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Holly Sonders (@holly.sonders)

Iako je život legendarnog boksera bio obeležen usponima i padovima, njegova hrabrost da otvoreno govori o svojim unutrašnjim demonima i izazovima daje nadu i inspiraciju drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

Dok se sećamo De La Hojinog izvanrednog doprinosa svetu boksa, takođe ga poštujemo kao čoveka koji je hrabro kročio na put ličnog isceljenja i prevazilaženja životnih izazova.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Holly Sonders (@holly.sonders)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter