0
Košarka
jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ IM BIO PRVA META, A SAD SE SVI KAJU: „Velika je šteta što je Nikola na taj način pokraden!“

Objavljeno: 02.04.24 u 10:54

Jokić kao što znate je nepravedno ostao bez MVP nagrade

Denver Nagetsi nastavljaju svoju impresivnu sezonu u NBA ligi, sa skorom 52-23 i nalaze se na drugom mestu Zapadne konferencije. U ovom uspehu, jedan od ključnih igrača je Nikola Jokić, koji postao glavni favorit za titulu najkorisnijeg igrača NBA lige.

Nikola Jokić je već osvojio MVP titulu regularnog dela sezone 2021. i 2022. godine, a prošle je godine tu titulu odneo Džoel Embid, iako su brojni stručnjaci tvrdili da je srpski košarkaš trebalo da bude trostruki uzastopni MVP.

Jedan od takvih stručnjaka je i legendarni NBA trener Džordž Karl, ističe da je Nikola Jokić trebalo da bude prvi košarkaš u istoriji sa četiri uzastopne MVP titule.

Velika je šteta što je Jokić opljačkan prošle godine. U suprotnom, pričali bismo o prvom košarkašu u istoriji koji je osvojio četiri MVP titule zaredom – napisao je bivši trener Denvera.

Jokić je ove sezone nastavio da impresionira svojom igrom, beležeći u proseku 26,1 poena, 12,3 skoka i devet asistencija po meču, uz izuzetan procenat šuta iz igre od 57,9 odsto.

MVP ligaškog dela sezone proglašava se od 1956. godine, a rekorder je Karim Abdul-Džabar sa šest titula. Bil Rasel i Majkl Džordan imaju po pet, Vilt Čemberlen i Lebron Džejms po četiri, dok je samo Lariju Birdu uspelo da trijumfuje tri puta uzastopno. Osim toga, trostruki osvajači MVP nagrade su Bob Petit, Karl Meloun, Tim Dankan, Stiv Neš, Stef Kari i Janis Adetokumbo.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter