0
Boks

FOTO: BSS

BOKSERI I BOKSERKE SPREMNI ZA EP: Medaljama da obradujemo Srbiju!

Objavljeno: 02.04.24 u 20:27
Bokseri i bokserke Srbije spremni su za Evropski šampionat u Beogradu i najavljuju da će učiniti sve da medaljama obraduju ljubitelje plemenite veštine.

 
Prvi put u istoriji muškarci i devojke boriće se na istom turniru, u dvorani Aleksandar Nikolić, od 18. do 28. aprila.
 
U Zavodu za sport i medicinu na Košutnjaku danas su odradili zajednički trening, a podršku ekipi dali su predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin i novi potpredsednik saveza Adnan Bajramović.
 
„Želja nam je da što bolje predstavljamo zemlju i osvojimo što više medalja. Momci su dobro radili na pripremama i spremni su za izazov koji ih očekuje“, rekao je Tanjugu selektor muškog tima Milan Piperski. Jedan od glavnih aduta srpskog tima biće Almir Memić.
 
FOTO: BSS
 
 
„Na prošlom Evropskom bio sam blizu medalje, zaustavljen sam „podeljenom odlukom sudija“. Očekujem kvalitetan turnir i nadam se medalji“, kaže Memić.
Iste ambicije ima i talentovani Jovan Nikolić.
 
„Konkurencija je jaka, ali radili smo dobro, spremni smo za šampionat“.
 
Rastko Simić, omladinski vicešampion Evrope, ima problema sa povredom, ali nada se da će biti spreman.
 
„Treniram sa ekipom, zajedno ćemo doneti odluku, nadam se najboljem“, rekao je Simić.
 
Selektor ženske selekcije Mirko Ždralo istakao je da će Srbija prvi put imati predstavnice u svih 12 kategorija.
 
„Imamo odličan tim, verujem da svaka devojka može da se bori za medalju i uveren sam da će to doneti dobar rezultat“, istakao je Ždralo.
FOTO: BSS
 
Ženski tim predvode Natalija Šadrina i Sara Ćirković, koje su već obezbedile vizu za Olimpijske igre u Parizu, a veliki aduti u borbi za medalje biće Milena Matović, Nikolina Gajić, Anđela Branković i druge devojke.
 
„Uvek je tu pritisak, ali sad posle plasmana u Pariz svakako da je malo lakše. Verujem u sebe i uverena sam da mogu do najsjajnijeg odličja“, istakla je evropska i svetska omladinska šampionka Sara Ćirković.
 
Milena Matović i Nikolina Gajić uverene su da mogu daleko da doguraju, a pomoći će im i iskustvo sa prethodnih velikih takmičenja.
 
„Naporno smo radile, konkurencija je jaka, ali uz podršku publike možemo mnogo“, poručuju srpske bokserke.
 
Povratnica na veliku scenu Anđela Branković naglašava timski duh.
 
„Imamo zaista dobru atmosferu, kvalitetan rad i uz pomoć publike nadamo se medaljama“, rekla je Branković.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter