0
ATP

Novak Đoković i Janik Siner (FOTO: Starsport)

SJAJNI SINER PRESTIGAO KARLITOSA, ALI TRON OSTAJE MIRAN: Novak postavio još jedan ATP rekord!

Objavljeno: 01.04.24 u 09:50

Prvi reket sveta nastavlja da pomera granice.

Italijanski teniser Janik Siner je titulom na turniru u Majamiju prestigao Karlosa Alkaraza na ATP listi i sada se nalazi na drugom mestu. As sa ‘Čizme’ je nastavio sa fenomenalnim partijama i pokazuje da će uz Karlitosa biti predvodnik jede nove generacije, ali će ipak morati da sačeka da neprikosnoveni Novak Đoković ode u penziju. 

Naime, Nole je započeo 419. nedelju kao prvi reket svet bar do polovine meseca, a takođe, stigao je do novog rekorda. Đoković će za sedam imati 36 godina i 322 dana  čime će i zvanično postati najstariji broj jedan na prvom mestu svetske liste. Do sada je ovaj podvig bio u vlasništvu Rodžera Federera, ali je Novak rešio da sruši sve rekorde.

Đoković trenutno ima 9.725 boda, prate ga Siner sa 8.710, Alkaraz ima 8.645 bodova, dok je četvrti Medvedev sa 7.165. Bugarin, Grigor Dimitrov se vratio u top 10 nakon 260 nedelja i zauzima deveto mesto sa 3.540 poena.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter