0
ATP

Janik Siner (FOTO:AustralianOpen/X)

SINER OTKRIO ŠTA JE MU JE DALO SNAGU: ‘Pobede nad njim su bile jako važne!’

Objavljeno: 01.04.24 u 13:50

‘Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku.’

Italijanski teniser, Janik Siner osvojo je turnir u Majamiju pobedivši Grigora Dimitrova u finalu čime je prestigao Karlosa Alkaraza na ATP listi i sada je drugi na svetu. On je u sjajnoj formi i niže sjajne rezultate, a istakao je da su mu dve pobede nad Novakom Đokovićem dale posebnu snagu.

-Nisam očekivao ovo. Lagao bih kada bih rekao da jesam. Ipak, osećao sam da sam bio spreman za dobre rezultate ove godine, jer sam imao sjajnu pauzu, odličan kraj prošle sezone. Znate, dva puta pobediti Novaka, to je za mene bilo važno, zaista važan rezultat – rekao je i nastavio:

-Imao sam stvarno konstantno dobre nedelje, Peking i Beč jesenas, ATP Finale i Dejvis kup. To me je spremilo za velike rezultate. Sada imam ovu sjajnu statistiku. Za mene je to bilo važno jer sam na svakom turniru na koji sam došao osećao da imam dobra rešenja za nastupe tamo – jasan je.

Sumirao je dosadašnji deo sezone.

-Bitno je ostati u trenutku. Šta je bilo, bilo je. Pokušavam da napredujem i uživam u trenutku, a ovo je poseban trenutak. Nikad ne znate da li je to poslednji put ili ne. Tako da trenba uživati u svemu, ali sada ide novo poglavlje, dolazi sezona na šljaci, sve je potpuno drugačije. Da vidimo kako ću igrati na dalje. Sigurno, sezona na betonu do sada bila je veoma dobra – govorio je.

Znači mu skok na drugo mesto.

-Znači mi mnogo. Iako je važnije misliti o sjajnim igrama u polufinalu i finalu. Biti broj dva na svetu, to je divan osećaj. Nikada nisam mislio da ću stići do toga. Stižem iz normalne porodice. Moj otac i majka i dalje rade. Za mene sport je jedna, a život druga stvar. Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku. Dani kada osvajate turnir su posebni – zaključio je Siner.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter