0
AdmiralBet ABA Liga
Željko Obradović

FOTO: Starsport

ŽOC OŠTAR: ‘Neki pravo sa aerodroma idu tamo, pa da vidimo šta se dešava!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.24 u 22:07

‘Recept je da budu na nivou na kojem smo navikli, ali i da ostali igrači budu na istom.’

Košarkaši Partizana slavili su u ‘Morači’ protiv Budućnosti iz Podgorice rezultatom 89:83 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige. Trener aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja, Željko Obradvović je nakon susreta naveo da je atmosfera bila odlična i da su sitni detalji odlučili.

– Mislim da je bilo izuzetno lepa utakmica u izuzetnoj atmosferi, želim da se zahvalim svim ljudima iz Budućnosti na gostoprimstvu, to pokušavamo uvek da vratimo i njima. Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče ferpleja i svih aktera, odlučeno je u zadnjih par poseda, odigrali smo dva zadnja napada, onda i ovaj šut Zeka Ledeja napravio razliku, odigrali smo skoncentrisano tu odbranu, ali mali, sitni detalji su odlučili. Ponavljam još jednm, uživali smo u dobroj utakmici – započeo je.

Dotakao se i poraza od Olimpijakosa Evroligi.

– Jasno je da mi igramo u tom ritmu i jasno je da smo imali dva treninga, Budućnost više, ali to je tako. Ledej je propustio pet utakmica, tri u Evroligi, dve u ABA i vratio se i videlo se koliko je bitan za tim, može on bolje, kao što mislim da i drugi mogu bolje, samo je stvar koncentracije i da primaju inofmracije na pravi način. Mislim da je Budućnost isto odigrala sjajnu utakmicu i mislim da je bilo pravo uživanje svih koji vole košarku da gledaju utakmicu – jasan je Žoc.

Istakao je da će neke čekati trening odmah ujutru.

– Recept je da budu na nivou na kojem smo nvaikli, ali i da ostali igrači budu na tom niovu, igrali smo protiv Olimpijakosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, jasno je da košarka ne može da se igra sa pet igrača, kad se pogleda minutaža, ono što igrači treba da shvate, nije košarka samo dat koš. Ima mnogo segmenata igre gde mogu da pomognu i da učestvuju u tome da ekipa izgleda dobro. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava – poručio je trofejni stručnjak.

Nije hteo da govori o polufinalu ABA lige.

-Da, ali, iskustvo u životu uči da treba ići korak po korak, imali smo SC Derbi prošle godine, treba i mi i oni da budemo oprezni i da poštujemo svakog protivnika, imamo dve utakmice u Evroligi, imamo šanse da uđemo u tih 10, dobro je da to zavisi malo i od nas, treba probati, da vidimo da li ćemo igrati nastavak kakav god i koliko god, a onda da se okrenemo ABA ligi, ono što pokušavam da objasnim pogotovo posle serije sa Realom, dolazi do iscrpljenosti, pada koncentracije, treba svakog protivnika poštovati – zaključio je Obradović.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter