0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: AdmiralBet ABA League/X

(POLUVREME) BUDUĆNOST-PARTIZAN: Sjajna košarkaška predstava u ‘Morači!’

Objavljeno: 31.03.24 u 20:16

Odlična utakmica u prestonici Crne Gore.

Košarkaši Partizana gostuju Budućnosti iz Podgorice u ‘Morači’ u okviru 25. kola AdmiralBet ABA lige od 19 časova. Sjajan meč igraju oba tima i priredili fenomenalnu predstavu na parketu, a na poluvremenu se otišlo nerešenim rezultatom 44:44.

PRVA ČETVRTINA:

Odmah na startu utakmice lake poene postigli su domaćini preko Tanaskovića. Kaboklo je imao šansu za linije penala da izjednači rezultat, međutim, imao je polovičan učinak. Podgoričani su nastavili sa lakim poenima, ali je na drugoj strani kapiten Partizana, Kevin Panter pogodio i smanjio pednost Budućnosti na 4:3.

Tanasković nastavio sa sjajnom igrom i ponovo odveo pogodio za veću prednost, ali je Panter preokrenuo i Partizan je nakon pet minuta igre prvi put poveo na susretu (7:6). Međutim, Slavković je odmah uzvratio i ponovo postigao lake poene, a Tanasković je ukrao loptu igračima gostujućeg tima, imao solo prodor i zakucao, pa je Budućnost došla do dva vezana poena (10:7).

Ledej je uzvratio na drugoj strani trojkom i izjednačio rezultat (10:10). U nastavku se vodila velika borba, ali je prva deonica ipak na kraju pripala Partiznu (23:21).

DRUGA ČETVRTINA:

Ponovo je Budućnost došla do prednosti kada je Pol pogodio šut za tri poena (26:25), ali je raspoloženi Ledej uzvratio na drugoj strani istom merom i ponovo Partizan doveo do vođstva (28:26). Lepu akciju su imali domaći preko Rajta koji je proigrao Kamenjaša, a Koprivica je pokušao da zaustavi to sve blokadom, ali je zakasnio i Podgoričani su došli do novih poena.

Nastavio je Rajt da igra u odličnom ritmu, pa je nakon asistenciju postigao trojku i smanjio prednost ‘crno-belih’ (32:31). Nakon neupselog pokušaja Avramovića, Budućnost je imala kontru koju je krunisao Tanasković i ponovo doveo svoj tim u vođstvo (33:32), ali je Ledej pogodio trojku, pa je Partizan ponovo poveo (35:32).

Odlična igra tokom čitavog susreta, igrlao se koš za koš uglavnom. Imao je Naneli dve vezane trojke koji je uz Pantera i Ledeja bio vidno raspložan za igru. U finišu poluvremena raspucali su se i jedni drugi, fenomenalna igra oba tima koja su imala seriju od nekoliko trojki za redom.

Druga deonica pripala je domaćinu rezultatom 23:21, pa se na odmor otišlo nerešenim ishodom 44:44.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter