0
Domaći fudbal
FK Radnički Kragujevac

FOTO: FK Radnički Kragujevac

TRILING NIŠLIJA ZA ZLATA VREDNE BODOVE: Radnički nakon poraza od Zvezde nastavio niz pobeda i obezbedio plej-of!

Objavljeno: 30.03.24 u 16:06

Gledali smo dve veoma sadržajne utakmice

Uzbudljiv susret između Radničkog 1923 i ekipe Napretka, koji se odigrao na stadionu „Čika Dača“, završen je trijumfom domaćina rezultatom 3:1. Ova pobeda osigurala je Radničkom 1923 plasman u plej-of Superlige, što su ostvarili tri kola pre kraja preliminarnog dela sezone. Osim toga, Radnički se vratio na četvrto mesto na tabeli.

Radnički je prvu veliku šansu za vođstvo imao u 16. minutu, kada je Kilijan Bevis izveo odličnu akciju sa leve strane, ali lopta nije završila u mreži. Međutim, prednost domaćinima doneo je Tomislav Dadić u 28. minutu nakon sjajne saradnje sa Aleksićem.

Usledila je još jedna izvanredna akcija Radničkog u 37. minutu, kada je Aleksić sa distance neodbranjivo pogodio gornji levi ugao gola Napretka. Ovaj evrogol udvostručio je prednost Kragujevčana.

Početak drugog poluvremena doneo je još prilika za Radnički, ali je golman Savić uspeo da sačuva mrežu Napretka. Ipak, u 53. minutu, Sali Vižđi je imao odličnu priliku, ali je njegov udarac završio u korneru.

Napredak je uspeo da smanji rezultat u 73. minutu, zahvaljujući solo-prodoru Ognjena Mršića koji je sa oko 30 metara iznenadio golmana Radničkog.

Nade Napretka su trajale do samog kraja meča, kada je Vasilije Đurić snažnim udarcem doneo konačnih 3:1 za Radnički 1923.

U međuvremenu, na niškom „Čairu“ ekipa Radničkog je ugostila Mladost iz Lučana i ostvarila ubedljivu pobedu rezultatom 3:0. Prvi gol postigao je Vanja Ilić u 19. minutu, dok su ostala dva gola postigli Baleković i Bamidele u drugom poluvremenu.

Obe pobede ukazuju na odličnu formu ekipa Radničkog, koje nastavljaju sa pozitivnim nizom u Superligi. Sledi im završnica sezone i borba za što bolji plasman.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter