0
Evropske lige
FK Atalanta

FOTO: Twitter@Atalanta_BC

TOTALNI DEBAKL NAPOLIJA: Atalanta ponizila rivala na Maradoni! (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.24 u 17:20

Spektakularna utakmica za tim iz Bergama

Fudbaleri Atalante ostvarili su impresivnu pobedu nad Napolijem rezultatom 3:0 (2:0) u prvoj utakmici 30. kola italijanske Serije A. Utakmica na stadionu „Dijego Armando Maradona“ karakterisala se kao nadmoć Atalante, koja je svoje šanse pretvorila u golove, dok je Napoli propuštao prilike.

Atalanta je dominirala već od početka susreta, a prvi gol postignut je u 26. minutu kada je Aleksej Mirančuk zatresao mrežu na asistenciju Marija Pašalića. Ovaj gol otvorio je vrata za dalju dominaciju gostiju.

U nastavku utakmice, Atalanta je nastavila da pritiska, a drugi gol postignut je u 42. minutu kada je Đanluka Skamaka majstorski pogodio iz kolena sa oko 20 metara udaljenosti. Ovaj gol praktično je stavio tačku na sve nade Napolija.

Iako su domaći tim imali nekoliko prilika, poput fenomenalnog voleja Pjotra Zjelinskog koji je završio na stativi, kao i nekoliko pokušaja Viktora Osimena koji su zaustavljeni, Napoli nije uspeo da se vrati u meč.

Konačni udarac Napoliju zadat je u 88. minutu kada je Teun Kupmajners levom nogom postigao prelep gol, stavljajući tačku na ovaj susret.

Pobedom, Atalanta se popela na 6. mesto na tabeli sa 50 bodova, dok je Napoli ostao na 7. poziciji sa 45 bodova. Ova pobeda značajno je poboljšala poziciju Atalante u borbi za evropska takmičenja, dok Napoli ostaje u trci za vrh tabele, ali će morati da se bori za svaki bod u preostalim utakmicama sezone.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter