1
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda/X

ZVEZDA PROSULA +16 U MADRIDU: Nedović i Hanga uradili sve što su mogli – Hezonja i Musa kobni po crveno-bele! (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.24 u 22:27

Šteta…

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Madridu od ekipe Reala nakon jedne odlične utakmice i neizvesne završnice – 101:94

Crveno-beli odigrali su odličan meč uprkos porazu, a moramo naglasiti da je tim Janisa Sferopulosa imao velikih +16 u jednom trenutku. Ipak, Real je još jednom pokazao da mu nije teško da se vrati iz velikog minusa. 

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj ni za jedne ni za druge, s obzirom da Zvezda nema šanse da se nađe u plej-inu, dok Real je siguran na prvoj poziciji. 

 

Zvezda je u Madrid doputovala izuzetno oslabljena. Sferopulos na ovom meču nije mogao da računa na standarno odsutne Topića, Tompkinsa i Jaga, a večeras nije bilo ni Miloša Teodosića.

Na drugoj strani nije bilo Poarijea, Kampaca i Deka.

U nedostaku najboljeg igrača, Nemanja Nedović je preuzeo ulogu lidera i bio ubedljivo najbolji u ekipi Crvene zvezde. On je meč završio sa 30 poena , a pratio ga je Adam Hanga sa 22 poena uz šest skokova i sedam asistencija. 

Na drugoj strani istakli su se Džanan Musa (30), Mario Hezonja (20) i Geršon Jabusele (16)

 

Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu, pa su nakon tri minuta imali plus pet. Ipak, Real je malo podigao nivo igre i brzo se vratio, a na dva minuta do kraja prve deonice otišli su na plus sedam. Međutim, brzom serijom 8:0, u kojoj su učestvovali Nedović i Lazić, Zvezda završava prvi period sa poenom prednosti – 20:21

Nedović je nastavio da pogađa i u drugom kvartalu, dok su se Džananu Musi, koji je bio najbolji u prvoj deonici za Madriđane, pridružili Hezonja i Tavares.

Zvezda je nastavila sa dobrom partijom i u drugom kvartalu, i ponovo je predvodnik bio Nemanja Nedović. Uspeli su crveno-beli u jednom trenutku ponovo da dođu do plus pet. Na kraju, Zvezda na „veliki odmor“ odlazi sa plusom od tri poena.

 

Treći period Zvezda počinje neverovatno dobro, toliko da Real u jednom trenutku ništa nije mogao crveno-belima. Sferopulosov tim je u jednom trenutku došao do velikih +16. To je nateralo Ćus Matea da reaguje, a on je uspeo da probudi ekipu i Real je do kraja trećeg perioda smanjio minus na svega tri poena.

Ipak, to nije poremetilo Zvezdu, koja je nastavila da igra svoju igru, a Nemanja Nedović je nastavio da briljira. Usledila je neizvesna završnica, Zvezda je imala plus pet na dva minuta do kraja, ali je Real ponovo preokrenuo i na kraju slavio.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Olimpijakos, a Real ekipu Baskonije.

Standings provided by Sofascore 
0
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter