0
Fudbal
Srbija u21

Uros Drezgic Nikola Terzic Dimitrije Kamenovic i Marko Ivezic European Under 21 Championship 2023, U21, reprezentacija, FSS, Srbija - Jermenija, Serbia - Armenia Backa Topolla, Srbija 29.3.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA NA UDARU KRITIKA: „Mora da odgovori na neka pitanja, ne smemo da ignorišemo blamaže!“

Objavljeno: 29.03.24 u 10:12

Srbija je doživela debakl u kvalifikacijama za EURO

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS), Miroslav Tanjga, izrazio je duboko razočaranje lošim rezultatima mlađih selekcija reprezentacije Srbije, ističući potrebu za utvrđivanjem odgovornosti za neuspehe mladih fudbalera koji su gotovo izgubili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Razočaran sam mnogim stvarima koje sam primetio. Verujem da možemo bolje. Moramo da počnemo od mlade reprezentacije, koja je izgubila gotovo sve šanse. Nije prihvatljivo igrati nerešeno u Luksemburgu ili izgubiti od Severnih Iraca, ekipe koja je do tog trenutka postigla samo dva gola u ovim kvalifikacijama. To je bilo ponižavajuće i ne možemo to ignorisati. Nismo ispali zbog nesreće„, izjavio je Tanjga za Kurir.

On je dalje izrazio razočaranje rezultatima omladinske reprezentacije, ističući da su protiv Dancima i Portugalaca postignuti loši rezultati, uprkos tome što je Srbija prethodno lako pobeđivala ove ekipe.

Naglasio je i potrebu za analizom rada selektora i igrača, posebno u kontekstu promena u sastavu i izostanka takmičarskog ritma kod pojedinih igrača.

Tanjga je najavio razgovor sa relevantnim osobama u FSS-u, uključujući selektore mlađih selekcija, kako bi se utvrdila odgovornost za loše rezultate.

Ne smemo da ignorišemo ovakve blamaže. Moramo raditi u interesu Srbije i sprečiti da se ovakvi neuspesi ponove„, zaključio je Tanjga.

Jasno je da će nešto morati da se menja u mlađim selekcijama. Novi neuspeh bi izazvao samo dodatni gnev svih koji vole fudbal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter