0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

NOVAK SLAVI DIMITROVA: Evo šta poraz Alkaraza u Majamiju znači za Đokovića! (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.24 u 09:50

Novak bi mogao da profitira

Španski teniser Karlos Alkaraz doživeo je poraz u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju od Grigora Dimitrova rezultatom 2-0 (6:2, 6:4), ostavši bez potencijalno dragocenih bodova u borbi za prvo mesto na ATP listi.

Dimitrov je dominirao tokom celog meča, četiri puta oduzevši servis svom rivalu, dok je samo jednom izgubio svoj servis, zasluženo osiguravajući svoje mesto u polufinalu.

Alkaraz je branio svoj plasman među najboljih četiri u odnosu na prošlu godinu, ali je ovog puta poražen, što znači da će izgubiti bodove, a Novak Đoković će uvećati svoju prednost na čelu ATP liste od ponedeljka.

Porazom u četvrtfinalu Alkaraz je izgubio 160 poena, a taj gubitak bi bio još veći da nije povećan fond poena koji se dodeljuje.

Novak će tako od ponedeljka imati 1080 poena više od Alkaraza, dok bi Janik Siner, potencijalnom titulom, bio samo 135 poena iza Alkaraza.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter