0
Košarka

Partizan's during regular season round 32 Euroleague basketball match between Partizan and Olympiacos in Belgrade, Serbia on March 28, 2024. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KUKOČ ŽALI ZA NEODIGRANOM UTAKMICOM U BARSELONI: To bi bio najbolji meč ikada, drim tim je zbog Jugoslavije napravljen!

Objavljeno: 29.03.24 u 18:58

Kukoč oseća žal

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je gost na utakmici 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa.

Kukoč se prisetio Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine, na kojima je trebalo da se susretnu dva drim-tima – Jugoslavija i SAD.

Zbog ratnih dešavanja u Jugoslaviji ta utakmica se nikada nije ni desila, finale su tada odigrali Hrvatska i SAD, a zlato su useli Amerikanci. 

Ima žal, čitav taj “drim tim” je postavljen da se odigra utakmica protiv nas, Jugoslavije. Toliko smo bili dominantni u par šampionata… Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre su bili Amerikanci, Rusi i mi. Ostatak sveta nije postojao. Nakon što smo ih Rusi i mi par puta osramotili, čitav taj “drim tim” je napravljen zbog finala u Barseloni – rekao je Kukoč.

Uz Dražena Petrovića i Dina Rađu, Kukoč bio je najistaknutijii pojedinac dok finala

Jeste mi žao što se nije pojavila ta ekipa. Međutim, znate svi… Već sam rekao par puta, mislim da bi to bila jedna od najboljih košarkaških utakmica ikada. Znamo o kome pričamo kada pričamo o “drim timu”, to su sve sjajni, ali mislim da smo mi bili uigraniji i da smo imali šansu protiv njih. Posle se pokazalo da nisu Bogovi, pobeđivali su ih i Srbi, Španci, Argentinci – poručio je Kukoč. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter