0
ATP
Karlos Alkaraz

FOTO: Printscreen/Twitter

ALKARAZ ŠOKANTNO ELIMINISAN: Talentovani Španac izvan svih očekivanja završio učešće u Majamiju! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.24 u 08:53

Alkaraz je doživeo veliki neuspeh

Grigor Dimitrov je izazvao pravu buru na turniru u Majamiju, tako što je eliminisao Karlosa Alkaraza sa ubedljivih 6:2, 6:4.

U briljantnoj partiji koja je trajala sat i 34 minuta, Dimitrov je pokazao izuzetnu dominaciju. Prvi set je bio prepun brejk šansi, ali je Dimitrov uspeo da iskoristi svoju priliku i osvoji ga sa 6:2.

U drugom setu, najavio je trijumf brejkom za 3:1, te potvrdio svoju superiornost osvajanjem sledećeg gema bez izgubljenog poena. I kada je Alkaraz pokušao da se vrati u meč, Dimitrov je sačekao svoju priliku i ostvario pobedu na servisu Alkaraza za konačnih 6:4.

Nakon meča, Dimitrov je istakao svoju koncentraciju i jasnoću u igri, izrazivši zadovoljstvo zbog efikasnosti u završetku meča.

Dimitrov će sada imati novi izazov u polufinalu protiv Aleksandera Zvereva.

Ovaj uspeh dovelo je Dimitrova do polufinala Majamija, prvi put u karijeri, i obeležava četvrto polufinale na osam od devet ATP Masters 1000 turnira. Sa trenutnim sezonskim skorom 19-4, Dimitrov se penje na 11. mesto na ATP listi.

Dvadesetogodišnji Alkaraz ima impresivan skor od 15-4 u sezoni i pokazuje izuzetan potencijal za budućnost, želeći da ponovi prošlogodišnji uspeh i postane prvi igrač koji je stigao do tri uzastopna polufinala posle Đokovića.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter