2
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Olympiacos Athens at Stark Arena on March 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN PROSUO +13 U ARENI: Olimpijakos iskoristio potop crno-belih, koje čeka pakao u borbi za TOP 10! (FOTO)

Objavljeno: 28.03.24 u 22:29

Neverovatno loša igra u poslednjih deset minuta

Košarkaši Partizana doživeli su posle svega večeras viđenog šokantan poraz od Olimpijakosa, koji je sve uspeo da nadoknadi u četvrtoj četvrtini i slavi u meču 32. kola Evrolige, rezultatom 69:73.

Meč je krenuo veoma ujednačeno, pre svih pogađali su Alek Piters, pa potom Kaboklo da bi Panter doneo izjednačenje rezultata na 9:9.

Crno-beli su u jednom momentu stigli na +7, ali nešto bolja reakcija i serija 4:0 Olimpijakosa smanjila je prednost srpskog kluba pred drugu deonicu.

Dobro je još jednom Partizan ušao u četvrtinu, nakon serije promašenih šuteva Kaminski pogađa slobodna bacanja, a Smailagić ubacuje veoma bitnu trojku za domaće.

Previše je dopustio tim Željka Obradovića u ovoj deonici, mnogo ishitrenih poteza njegovih igrača doveli su do toga da Olimpijakos dođe do izjednačenja na par minuta do kraja poluvremena.

I pored teške situacije i isteka napada Pi Džej Doužer pogađa veoma bitnu trojku iz teške pozicije. Do kraja deonice Partizan je uspeo da sačuva prednost i tek ga čeka velika borba u nastavku meča.

Izvanredno je krenuo Partizan u drugo poluvreme, četa Željka Obradovića je furioznim pristupom u uvodnim minutima treće deonice potpuno šokirala Olijmpijakos, te je uspela da se odvoji na najvećih +12 na meču.

Do desetog poena veoma brzo stiže i Pi Džej Doužer, Ajzea Kenan prekida neverovatnu seriju crno-belih trojkom. Na kraju su crno-beli sa pristojnom razlikom otišli na pauzu pred poslednjih deset minuta.

Za razliku od prethodne četvrtine ovoga puta crno-beli nisu dobro otvorili ovaj period, Olimpijakos je imao sjajan nalet i brzo je uspeo da se vrati na jednocifren zaostatak, što unosi dodatnu dramu u ovaj meč.

Partizan je doživeo totalni pad u igri, pa je tako za svega par minuta uspeo da prospe ne samo dvocifrenu prednost, nego je dopustio grčkom velikanu da dođe na jedan posed zaostatka.

Nakon što je uspeo srpski tim da se vrati u meč i napravi razliku od tri poena, nekoliko amaterskih grešaka i lagani poeni Papanikolaua su razbesneli Obradovića, pošto je Olimpijakos stigao do vođstva.

Uspeo je Partizan preko Pantera da stigne do novog vođstva, ali opet greške i neiskorišćeni napadi su stvorili šansu Olimpijakosa da kazni crno-bele što je na kraju grčki klub i iskoristio.

Standings provided by Sofascore
1
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter