0
Lifestyle

FOTO: Hisense

OSVETLITE SVOJ SVET: Šta je Mini-LED TV tehnologija i šta donosi

Objavljeno: 28.03.24 u 17:00

 

Spremite se na vreme za najvažniju sporednu stvar na svetu, koju ćete ovog leta imati priliku da pratite na svom novom Mini-LED televizoru!

Imate taman dovoljno vremena da se naviknete na sve što vaš budući Mini-LED televizor može da vam ponudi dok ne počne EURO 2024 – od potpuno novog doživljaja gledanja TV-a, do najbolje zabave, bilo da igrate igre, gledate serije i filmove ili slušate omiljenu muziku i pravite karaoke party.

Kompanija Hisense je globalni partner EURO 2024 prvenstva, na kojem će ponovo učestvovati i nacionalni tim Srbije, a potpuno novi AI režim za sport doneće uživanje u utakmicama poput onog na stadionu. Sve ovo je moguće zahvaljujući prilagođavanju slike i zvuka sportskim sadržajima zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, ali i mogućnostima koje donosi Mini-LED tehnologija prikaza.

Šta je Mini-LED

Mini-LED  je značajno unapređen tradicionalni LED ekran, a najveća razlika u odnosu na prethodne LED generacije jeste – veličina dioda. Najnoviji Mini-LED ekrani koriste diode za emitovanje svetlosti, koje su znatno manje od LED dioda, što kompaniji Hisense omogućava da u panel iste dijagonale postavi znatno veći broj dioda. Više dioda dovodi do osetnog unapređenja kvaliteta prikaza uz korišćenje već uspostavljenog načina izrade televizora, što na kraju rezultuje prihvatljivom cenom najširoj publici.

Prednosti Mini-LED panela jesu i jače osvetljenje ekrana, do čak 1.500 nita, ravnomerno osvetljenje na celoj površini panela, ali i veći broj zona lokalnog zatamnjivanja u odnosu na standardne LED televizore. Dodatni benefiti su odličan kontrast, izražajna i duboka crna boja, jarke i svetlije zone bele bez tzv. efekta „probijanja“, a veoma je važna činjenica je i to da ne postoji strah od tzv. “burn-in” efekta od kojih pate OLED modeli. Hisense je dodatno unapredio Mini-LED tehnologiju i nazvao je Mini-LED PRO, jer paneli Hisense televizora prikazuju više detalja, nego ranije, da bi jasno definisali gde prestaje svetlost, a gde počinje tama. Čak 1.300 zona zatamnjivanja u punom opsegu i precizno plasirano svetlo sa malom difuzijom, osim što ističe crne nijanse više nego ranije, pruža i bolji kontrast i prikaz tamnih delova slike.

U svojoj Mini-LED ponudi Hisense ima različite modele, dijagonale ekrana od 55, 65 i 75 inča, dostupnih već sad, dok će model dijagonale od 100 inča biti u prodaji već tokom aprila (100U7KQ). To je raspon ekrana od oko 140 do čak 254 centimetra, a izgled televizora, upečatljivim čine i, osim futurističke vizije, veoma tanke, gotovo neprimetne ivice oko panela.

FOTO: Hisense

Profi oprema za prave gejmere

Tehnološka unapređenja slike 4K rezolucije prati i povećana brzina osvežavanja sadržaja, koja na pojedinim modelima Hisense U serije (recimo 65U8KQ ili 65U7KQ) dostiže do 144 herca, što je odlična odlika za kupce koji će na televizoru igrati igre nove generacije. Dodat je i poboljšani Game Mode Pro režim za igre, koji automatski podešava sve funkcije sistema za gejming okršaje u sportskim, FPS, trkačkim ili bilo kojim drugim igrama. Izuzetno precizna promenljiva brzina osvežavanja (VRR) i automatski režim niskog kašnjenja (ALLM) omogućavaju veću preciznost i brzinu prikaza, istovremeno pružajući kvalitetno okruženje za gejming klasike ili moderne naslove kakav je Fortnite.

Svi Mini-LED televizori su zasnovani na VIDAA Smart platformi, koja pruža instant uživanje u striming sadržajima najpopularnijih platformi, dodavanje novih aplikacija, igara, TV kanala, radio stanica i drugog sadržaja u meni TV-a direktno preko prodavnice aplikacija. Veza sa uređajima u okruženju je raznovrsna, pa su podržane bežične veze kakve su Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay, Share to TV i WISA Ready, kao i uobičajene veze kablom – HDMI 2.1 i 2.0, USB 2.0 ili 3.0 priključaka i 3.5 mm ulaza za slušalice.

Proveren kvalitet – 5 godina garancije

Ako se odlučite za kupovinu nekog od Hisense Mini-LED televizora učinite to u Hisense / Gorenje Studijima širom zemlje, u kojima Hisense U6, U7, U8 i U9 modele možete da vidite ili čak i isprobate uživo. Takođe, svi su dostupni i kod prodajnih partnera, ali gde god da se odlučite za kupovinu – dobijate produženu garanciju do pet godina.

Odabirom ovih televizora odmah ste spremni i za sportske spektakle koji nas očekuju tokom leta, prvenstveno EURO 2024, čiji je Hisense ponosni globalni sponzor i ove sezone!

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter