0
Fudbal

Everton Luiz Guimaraes Bilher Super liga Srbije, Crvena Zvezda - Partizan 16. April. 2016. Beograd Srbija Plej of Play off (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

EVERTON LUIZ ZA HS: „Najlepši deo karijere mi je bio u Partizanu, ne mogu da zaboravim gol u derbiju!“

Objavljeno: 28.03.24 u 14:10

Razmišljam o tome da se jednog dana vratim – istakao je Brazilac

Partizan ove sezone vodi ljutu bitku sa večitim rivalom Crvenom zvezdom za šampionsku titulu u Superligi Srbije. Crno-beli su bili ispred crveno-belih veći deo prvenstva, ali nakon poraza od Napretka i remija u Lučanima, tim Igora Duljaja je pao na drugu poziciju i sada ima četiri boda manje od svog najvećeg rivala. 

Iza nas je izuzetno uzbudljiv i zanimljiv 172. večiti derbi (2:2), a kada pričamo o samim duelima dva srpska najveća kluba, neizbežno je ime Partizanovog Brazilca – Evertona Luiza. Njega naročito pamte Grobari, mada je i Delijama u saćanju, ali ne toliko lepom. 

Everton Luiz Guimaraes Bilher Super liga Srbije, Crvena Zvezda – Partizan 16. April. 2016. Beograd Srbija Plej of Play off (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Kada je Everton predstavljen kao novi igrač crno-belih, činilo se da je previše miran i nije pokazivao prevelike emocije. Međutim, vrlo brzo je to demantovao na terenu i pokazao da je jedan od najvećih „radnika“ koji su nosili crno-beli dres prethodnu deceniju. 

Brazilac je govorio za HotSport, a za početak nam je otkrio šta mu je ostalo u sećanju kada je u pitanju Partizan, pošto je prošao određeni period od kada nije igrač istog.

BELGRADE, SERBIA – MAY 27: Head coach Marko Nikolic (R) of Partizan celebrate with the Everton (L) after winning Serbia’s national Cup final between Fc Partizan and Fc Crvena Zvezda on May 27, 2017 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

EL: Veoma se dobro sećam pobeda, titula.. Uvek sam govorio da mi je najbolji trenutak u karijeri bio onda kada sam nosio dres Partizana.

Gol u derbiju u samom finišu meča, veoma efektan, tada si postao heroj Grobara.

EL: Ne mogu da zaboravim svoj prvi gol u dresu Partizana u večitom derbiju, nije moglo bolje!

 

Da li još uvek pratiš „crno-bele“?

EL: Da, stalno pratim Partizan kada igra, uvek navijam i razmišljam o tome da se jednog dana vratim!

Šta je za tebe predstavljao Partizan?

EL: Partizan je divan klub, fantastična baza navijača, uvek su me podržavali od trenutka kada sam došao do odlaska. I do danas me se sećaju, to mi je drago, zato volim taj tim, te navijače i taj grad!

3
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter