0
Evroliga

FOTO: Twitter/@bczalgiris

DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Litvanci učinili uslugu crno-belima, koji sada imaju sve u svojim rukama! (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.24 u 21:41

Čeka nas uzbudljiv rasplet ligaškog dela Evrolige

Košarkaši Žalgirisa su slavili u 32. kolu Evrolige protiv Olimpije iz Milana rezultatom 87:73, što je treća uzastopna pobeda litvanske ekipe u elitnom takmičenju. Sa druge strane, Olimpija je pretrpela svoj 18. poraz od starta sezone.

Uzbudljiv meč je doneo nekoliko preokreta. Iako su Italijani bili za nijansu bolji na poluvremenu, otišavši na odmor sa košem prednosti (37:35), izabranici trenera Andree Trinkijerija su se vratili jači u drugom delu igre.

U nastavku su zaigrali bolje, stvarajući razliku i stekavši dvocifrenu prednost početkom poslednje četvrtine, čime su zasluženo stigli do pobede.

U redovima Žalgirisa su se istakli Kinan Evans sa 20 poena i Edmond Samner sa 17 poena. Arnas Butkevičijus je dodao 13, dok je Lukas Lekavičijus postigao deset poena.

Najbolji igrač Olimpije bio je Nikola Mirotić, koji je za 25 minuta postigao 19 poena uz sedam skokova i asistenciju, dok je Šabaz Nejpir dodao 17 poena.

Pobedom nad Olimpijom, Žalgiris je ne samo nastavio svoj uspešan niz već je i pomogao ekipi Partizana u borbi za ulazak u Top 10 Evrolige.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter