0
Košarka

FOTO: ABA

SAOPŠTENJE ABA LIGE: Evo šta su imali da kažu o suspenzijama za igrače koji su nameštali utakmice!

Objavljeno: 27.03.24 u 20:52

Stali su na stranu FIBA-e.

Juče je FIBA objavila presudu po kojoj se Marku Radonjiću doživotno zabranjuje bavljenje košarkom, a takođe i još nekoliko košarkaša će biti pod kaznama, ali nešto blažim. Nakon što se podigla velika prašina, odlučila je da se oglasi i ABA liga:

‘Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog nameštanja utakmica.

Košarkaška liga Srbije je oduvek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci.

Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je želela da se oglasi ovim putem, kako bi sprečila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog nameštanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba.

Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u poslednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put.’ – stoji u saopštenju ABA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter