0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen

POTRESNO: Slomila kičmu, ostala paralizovana i odlučila se na eutanaziju! (FOTO)

Objavljeno: 27.03.24 u 09:23

Ona se oglasila putem društvenih mreža i obrazložila svoju odluku

Britanska jahačica, Kerolajn Marč, suočila se sa teškom povredom kičme koja ju je paralizovala od struka pa nadalje. Nakon kratke borbe, donela je tešku odluku da ode na eutanaziju.

U svojoj 31. godini, ona je odlučila da prekine svoju patnju, a pre asistiranog samoubistva ostavila je poruku koja nikog ne ostavlja narvnodušnim.

Na svom profilu na Fejsbuku, najavila je svoju odluku i obrazložila je svoje motive.

– Sve što me definisalo više fizički nije moguće da radim na način u kojem uživam. Oduvek sam verovala u eutanaziju i govorila da ću odabrati taj put ako zbog nečega izgubim kvalitetu života koji želim. Neću lagati da nikada nisam ni zamislila da će se to ostvariti, ali evo nas. Mogla bih da nastavim, ali to je odluka koju sam donela i to je najbolji put za mene – počela je Kerolajn, pa nastavila:

 

– Poštujem svakoga ko nije napravio život posle povrede, ali one koje su procvetale. Postoji mnogo novih tretmana za SCI i razvoj je uzbudljiv. Za dobro bilo koga drugog, nadam se da će se nastaviti tako da moja projektovana budućnost neće biti ista za sve. Slomljena leđa će se uskoro moći tretirati isto kao slomljena ruka. To nije egzistencija koju želim. Režim creva i bešike, seksualna funkcija, celokupna nemogućnost da radim bilo šta i sve što volim. Osetila sam toliko ljubavi od toliko ljudi poslednjih nekoliko godina. Karakteristika koja je nekada bila moja snaga sada je moja propast. Tako tvrdoglava i odlučna, moram da budem dobra u svemu što radim, a ako ne, zalupim vratima. Ja sam neverovatna osoba, u nešto u šta sada iskreno verujem, ali to ništa ne menja. Život je surov, stvarno okrutan. Bila sam neverovatna, potpuno nezavisna tvrdoglava… Želela sam porodicu, dva, tri deteta na farmi, želele sam da budem dobra mama. Ovo nije život koji želi. Samo bih volela da ljubav može to da popravi ili čak učini podnošljivim, ali ne može. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter