0
Fudbal
Ukrajina

FOTO: Twitter/@uafukraine

UKRAJINA I POLJSKA SE PLASIRALE NA EURO: Mudrik režirao totalni preokret, penali odlučili u Kardifu! (FOTO)

Objavljeno: 26.03.24 u 23:50

Ukrajina i Poljska su tako poslednje dve reprezentacije koje su se plasirale u Nemačku

Fudbalska reprezentacija Ukrajine osigurala je svoje mesto na nadolazećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, trijumfom nad Grčkom u plej-ofu kvalifikacija rezultatom 2:1.

Ukrajina je ponovno pokazala svoju sposobnost da se okrene rezultatu, što je postala njihova prepoznatljiva karakteristika. Iako su gosti bolje počeli, što su potvrdili vođstvom u 29. minutu preko Gudmundsona čijim se pogotkom zavrtela mreža, Ukrajinci su uspeli da preokrenu tok utakmice.

U drugom poluvremenu, Ukrajina je podigla ritam igre, što im je na kraju donelo pobedu. Cigankov je izjednačio rezultat u 54. minutu, dok je Sudakov postigao odlučujući gol šest minuta pre kraja regularnog vremena.

Ova pobeda značila je plasman Ukrajine na Evropsko prvenstvo, gde će se takmičiti u grupi D zajedno sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.

U drugom meču, uprkos solidnim prilikama, nije bilo golova posle 90 minuta, pa je utakmica prešla u produžetke. Nakon nekoliko prilika i u produžecima, mreže su ostale netaknute, te je odluka pala u penal seriji.

Heroj Poljske bio je Vojčeh Ščensni, koji je odbranio odlučujući penal, omogućivši svojoj državi da se pridruži Ukrajini na Evropskom prvenstvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter