0
Fudbal
Ljubinko Drulović

FOTO: FSS

BRUKA I SRAMOTA: Srpski fudbal dotakao dno, Drulovićevi Orlići izgubili od Severne Irske!

Objavljeno: 26.03.24 u 20:11

Ozbiljan udarac za Drulovićev tim

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije koju vodi Ljubinko Drulović doživela je novo razočaranje u svojoj trci ka Evropskom prvenstvu. Nakon nedavnog remija u Luksemburgu, „orlići“ su ponovno podbacili, ovog puta na domaćem terenu u Leskovcu, gde su poraženi od Severne Irske rezultatom 2:1. Iako su imali prednost nakon prvog poluvremena, Srbija nije uspela zadržati kontrolu nad utakmicom.

Ovim porazom, Srbija zadržava treće mesto u kvalifikacionoj Grupi F sa 10 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola. Međutim, zaostaju pet bodova iza Engleske i čak osam bodova iza Ukrajine. Sa druge strane, Severna Irska se probila na četvrto mesto sa šest bodova, pokazavši svoju konkurentnost.

Utakmica je obećavala od samog početka, a prvu veliku priliku za vođstvo imala je Srbija u 15. minutu kada je Vanja Vlahović imao priliku za udarac, ali je njegov pokušaj zaustavio golman gostiju. Ipak, Srbija je uspela da povede u 40. minutu golom Stefana Mitrovića, nakon odlične akcije tima.

Severna Irska je uspela da izjednači u 56. minutu preko Čarlija Alena, a zatim su dodatno ojačali svoj položaj postigavši drugi gol u 70. minutu preko Farkuara. Iako su „orlići“ pokušali da se vrate u igru, nisu uspeli da promene rezultat.

Selektor Ljubinko Drulović reagovao je izmenama, ali nažalost, nisu donijele željeni efekat. Srbija je imala još nekoliko prilika ka kraju utakmice, ali nije uspela da izjednači rezultat.

Nakon ovog poraza, mlada reprezentacija Srbije će morati da se fokusira na buduće utakmice i da pronađe način da poboljša svoju igru kako bi ostvarila cilj plasmana na Evropsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter