0
Fudbal

FOTO: Twitter/@GeorgiaGff

GRUZIJA ISPISALA ISTORIJU: Kvarachelija i ekipa nakon penala izbacili Grke i priredili senzaciju! (VIDEO)

Objavljeno: 26.03.24 u 21:50

Gruzija prvi put na velikom takmičenju

Fudbalska reprezentacija Gruzije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo nakon dramatične pobede nad Grčkom u plej-ofu, gde su Gruzijci trijumfovali boljim izvođenjem penala rezultatom 4:2, nakon izjednačenog rezultata 0:0 tokom regularnog vremena i produžetaka.

Utakmica nije bila spektakularna tokom 90 minuta, sa obe ekipe koje su se više fokusirale na odbranu nego na napad. Prilike za gol su bile retke, a prvi ozbiljniji pokušaj viđen je u 70. minutu kada je Bakasetas propustio priliku za Grčku. Kvarachelija je takođe imao šansu da donese pobedu Gruziji u poslednjim trenucima meča, ali je njegov šut zaustavljen.

Produžeci su bili sadržajniji, sa Bakasetasom koji je ponovo pretila u 100. minutu, dok je Konstantinos Mavropanos pogodio prečku u 103. minutu. Gruzijci su takođe imali svoje prilike, ali nisu uspeli da savladaju golmana Grčke.

Nakon izvođenja penala, Gruzija je slavila zahvaljujući dekoncentraciji Grčke, koja nije uspela da realizuje udarce u prvoj i četvrtoj seriji. Odlučujući pogodak postigao je Kvekveskiri, što je izazvalo euforiju među navijačima na „Boris Paičadze Dinamo Areni“.

Gruzija će se na završnom turniru u Nemačkoj naći u grupi sa Portugalom, Češkom i Turskom.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter