0
Evrokup
Dušan Alimpijević

FOTO: Printscreen/Twitter

ALIMPIJEVIĆ NIJE USPEO: Bešiktaš doživeo poraz u prvom meču polufinala Evrokupa! (VIDEO)

Objavljeno: 26.03.24 u 22:34

Alimpijević će morati nešto da promeni u revanšu

Prvo od dva polufinala Evrokupa sa srpskim trenerima nije donelo očekivani rezultat za tim Bešiktaša, Dušana Alimpijevića. Na domaćem terenu u „Ekinoks“ hali, Burg je ostvario pobedu nad Bešiktašom rezultatom 86:74, približivši se istorijskom uspehu.

Burg, klub koji je nedavno bio i francuski drugoligaš, sada je na korak do svog četvrtog finala u istoriji kluba. Prethodno su tri puta bili poraženi u Kupu Francuske 2006, 2019. i 2023. godine.

Utakmica nije bila iznenađujuća sve do početka druge četvrtine, kada je Burg napravio seriju od 14:1. Od tog trenutka, domaćin je držao sigurno vođstvo do kraja utakmice.

Napori turskog tima da se vrate u igru krajem trećeg kvartala nisu bili dovoljni, te je Burg uspeo da ostvari značajnu pobedu.

Ajzea Majk prednjačio je u efikasnosti sa 16 poena i 6 skokova, dok su Džekuan Luis i Alfred Žulijen doprineli sa 14, odnosno 11 poena. Sa druge strane, Anhel Delgado je imao 15 poena i 16 skokova za Bešiktaš, dok su Marko Simonović i Derek Nidam postigli 14 odnosno 13 poena.

Revanš meč između ova dva tima zakazan je za 29. mart u Istanbulu, dok bi potencijalna odlučujuća utakmica mogla biti odigrana 3. aprila.

Bešiktaš će svakako morati da pruži dosta bolju partiju da bi se plasirao u finale Evrokupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter