0
Evroliga
Avramović

FOTO: Starsport

AVRAMOVIĆ NAJBOLJI U EVROLIGI: Po ovom parametru Partizanov igrač je apsolutno neprikosnoven! (FOTO)

Objavljeno: 26.03.24 u 20:32

Avramović očigledno ima veliki doprinos na parketu

Aleksa Avramović, ključni igrač Partizana, dominira na evropskoj košarkaškoj sceni svojim izvanrednim doprinosom timskom ofanzivnom rejtingu u Evroligi. Prema najnovijim analizama, plej Partizana je na samom vrhu ove važne statistike, ističući se svojim uticajem na igru crno-belih.

Dok je Avramović prisutan na terenu, Partizan beleži impresivnih 124,5 poena ofanzivnog rejtinga. On je odigrao 21 meč u ovom elitnom takmičenju ove sezone, a u proseku provodi oko 19,5 minuta na terenu tokom svake utakmice.

Posebno zapaženo je da Avramović i dalje dominira i u parametru ofanzivnog rejtinga tima, čak i kada se uzme u obzir rejting tima bez njegovog prisustva. Sa Aleksom na parketu, Partizan ostvaruje izvanredan plus od 11,6 poena, što jasno pokazuje njegov neosporni uticaj na igru tima.

Ova analiza je posebno zanimljiva jer je upoređivala Aleksinu igru sa košarkašem Panatinaikosa, Kendrikom Nanom, koji je bio predmet pažnje specijalizovanog sajta „Clutch Data“. Međutim, prema ovoj analizi, Avramović se pokazao kao dominirajuća figura, dok se Nan nije istakao u nijednoj kategoriji.

U obzir su uzeti svi igrači koji su odigrali najmanje 21 utakmicu ili 350 minuta na parketu tokom ove sezone.

Ovaj podatak sigurno će ojačati poziciju Avramovića u timu i naglasiti njegovu važnost u ostvarivanju ciljeva crno-belih u ovom takmičenju.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter