0
Evropske lige
Frančesko Aćerbi

FOTO: Printscreen/YouTube

AĆERBI OSLOBOĐEN KRIVICE: Italijani nisu osudili rasistički ispad fudbalera Intera! (FOTO)

Objavljeno: 26.03.24 u 20:56

Aćerbi prošao nekažnjeno uprkos skandaloznog ispada

FS Italije danas je saopštio da Frančesko Aćerbi, italijanski fudbaler i defanzivac Intera, nije kažnjen nakon optužbi za rasističku uvredu od strane igrača Napolija, Žuana Žezusa, zbog nedostatka ubedljivih dokaza.

Odlučeno je da se ne primenjuju sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde, s obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja.

Aćerbi je bio suočen sa mogućnošću suspenzije od 10 mečeva, što bi označilo kraj njegove sezone. Pored toga moglo se dovesti u pitanje njegovo učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta.

Incident se dogodio tokom utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija 17. marta, kada je Žezus prijavio glavnom sudiji da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga „crnčuga“.

Nakon optužbi, Žezus je na društvenim mrežama naglasio:

„Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da se borimo protiv rasizma.“

Kao posledica ovog incidenta, Aćerbi nije putovao sa selekcijom Italije u SAD na prijateljske mečeve sa Venecuelom i Ekvadorom. Ipak, njegovi saigrači trijumfovali, postigavši rezultat 2:1 i 2:0, respektivno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter