0
Košarka

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽOC OTKRIO ŠTA NAJVIŠE ZAMERA IGRAČIMA: Kada to rade, ostavim ih na klupi i nastavim sa ostalima!

Objavljeno: 25.03.24 u 14:24

– Ako radite dobro na treningu, bićete dobri i na utakmici – ističe Obradović

U prvoj epizodi emisije „Euroleague Masterminds“ gost je bio najtrofejniji košarkaški trener u Evropi, Željko Obradović.

Na početku, popularni „Žoc“ je istakao koliko se košarka promenila od 1991. godine, kada je uplovio u trenerske vode.

Trener sam postao 1991. godine, a sada je 2024. i košarka se mnogo promenila u tom periodu.ono što ja želim jeste da moj tim koristi svoje kvalitete i da igraju pametno. Morate da razmišljate o svemu i osnovni mali detalji prave razliku po mom mišljenju – rekao je Obradović i potom dodao:

Imao sam veliku priliku da učim od mog profesora Aleksandra Nikolića. On je veoma brinuo o detaljima. Verovatno zbog njega i ja pridajem značaj detaljima – objasnio je Obradović.

Objasnio je Obradović šta je ono što ga posebno nervira kod igrača.

Veoma je važno da vidite kako vaš igrač reaguje na treningu, jer je trening veoma važan. Ako radite dobro na treningu, bićete dobri i na utakmici. Mrzim kada moj tim nije koncentrisan na treningu. Kada vidim da igrač ili igrači nisu fokusirani, bolje da ga ostavim na klupi i nastavim sa ostalima – objasnio je Obradović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter