0
Fudbal

FOTO: Starsport

TADIĆ OTKRIO KOJI BI MEČ PONOVIO: Kapiten Srbije danas stiže do velikog podviga! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.24 u 08:55

Za igrača Fenera danas poseban meč.

Nakon debakla u Moskvi gde je reprezentacija Srbije poražena od Rusije ubedljivim rezultatom 4:0, za izabranike Dragana Stojkoviča Piksija sledi novi izazov. ‘Orlovi’ će danas od 18 časova u Lamaki odmeriti snage protiv selekcije Kipra u okviru pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo.

Ovaj meč biće od velike važnosti i značaja za kapitena našeg nacionalnog tima, Dušana Tadića koji će postati rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalni tim 106. On je član ‘Orlova’ od 2008. godine i za sve ove godine predstavlja veoma bitan šraf za ekipu, a debitovao je protiv Poljkse, a od kako je Piksi seo na klupu nosi i kapitensku traku oko ruke.

On je u razgovoru za zvanični sajt FSS govorio o mnogim detaljima iz reprezentativne karijere, ali jedan mu je ostao upečatljiv. Naime, na utakmici protiv Velsa u kvalifikacijama za SP 2018. godine imao je žestok duel sa Tejlorom kada je završio krvava, a zbog toga osećao posledice i nakon nekoliko dana.

– Krv bukvalno nije mogla da stane, ne znam ni ja, oko 10-15 dana. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub tada u Sautempton. „Ja ne znam kako igraš fudbal, ne možeš igrati“, rekao je. A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je, „ti nemaš uopšte krvi.“ Morali su da mi daju infuziju. I celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krv. Rekli su mi da moram da izađem, ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On mi je namestio nos u tom momentu i, eto, nastavio sam utakmicu – započeo je i nastavio:

Bukvalno sam hteo,žargonski rečeno, da ubijem tog igrača što me udario. Bio je onaj neki levi bek, onaj Tejlor. Igrao je tada u Aston Vili. I toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o toj utakmici da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga… Poješću ga, i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Bukvalno mi je sve proletelo i ima da ga udaram. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao. I on nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu vam opisati. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam i da bukvalno se oseća loše – prisetio se.

Za Tadića je Mesi najveći talenat.

Pa Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan,. Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom. Koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi – naveo je.

Potom je otkrio koji je najbolji stadion na kome je igrao.

-Hajde da kažemo ovaj Lusail, što smo igrali sa Brazilom u Kataru. Stvarno je lep stadion. Tu je bilo i finale SP. Svaremen je i podseća na Santjago Bernabeu. Najdraži mi je možda taj La Luž jer smo dosta dobro prolazili protiv Portugala i ona čuvena utakmica – istakao je.

Poručio je da bi mečeve protiv Švajcarske ponovio.

– Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča – zaključio je Tadić.

Da li Piksi treba da ostane selektor Srbije nakon EP?
Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter