1
Fudbal
Srbija

FOTO: Twitter/@FSSrbije

SRBIJA ODIGRALA SLABO: Orlovi teškom mukom savladali nejaki Kipar! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 25.03.24 u 19:52

Srbija je pružila još jednu bledu partiju

Srbija je posle jedne blede partije ipak uspela da savlada selekciju Kipra u Larnaki u drugom prijateljskom meču odigranom u martu, a rezultat je bio 1:0.

Igrač domaćih u petom minutu je morao da napusti teren zbog povrede.

Već u 7. minutu minutu susreta Srbija stiže do vođstva pošto Samardžić pronalazi Sergeja koji je uspeo da se upiše u strelce.

Nova velika šansa za Orlove bila je u 10. minutu kada je Laifis igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je pokazao na belu tačku Međutim, Aleksandar Mitrović nije uspeo da pretvori ovu sjajnu priliku u pogodak, pošto je golman Kipra odličnom reakcijom uspeo da odbrani penal.

Srbija mogla da duplira prednost kada je Samardžić ubacio loptu na peterac, ali Živković na kraju nije uspeo da stigne do nje.

U 25. minutu susreta Aleksandar Mitrović je  šutirao glavom, ali je golman Kipra bio na pravom mestu. 

Desetak minuta kasnije povredio se još jedan igrač Kipra.

U istom ritmu se nastavilo do kraja prvog poluvremena ove utakmice koje je proteklo u prilično sporom ritmu.  Nadoknada je trajala samo dva minuta. Srbija mora da pronađe efikasan način da lakše ulazi u situacije za pogodak, to za sada nije viđeno gotovo uopšte.

DRUGO POLUVREME (SRBIJA – KIPAR)

Na poluvremenu meča protiv Kipra, Srbija je vodila sa 1:0, a selektor Dragan Stojković je odlučio da u drugom poluvremenu u igru uvede Tadića, koji je zamenio Lazara Samardžića. Ova promena nije samo označila početak drugog dela igre već je i zabeležila istorijski trenutak za srpski fudbal.

Naime, kapiten Srbije je tako upisao svoj 106. nastup u dresu Orlova čime je postao rekorder.

Ozbiljnu priliku za pogodak je imao Kipar u 64. minutu kada je Pitas pogodio stativu. Ovaj period meča je protekao u incijativi domaćina, koji je igrao sve hrabrije.

U 87. minutu dobru šansu za pogodak je imao Luka Jović, ali je promašio. Sve u svemu jedna bleda partija Srbije u susretu protiv slabijeg rivala.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter