0
Košarka

FOTO: NBA

KAKVE REČI LEBRONA O JOKIĆU: On je jedan od najvećih genija u istoriji košarke! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.24 u 12:14

„Kralj“ hvalio Srbina

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena i igrač Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, imao je samo reči hvale na račun Nikole Jokića.

Lebron je bio gost u podkastu kod JJ Redika, gde je govorio koliko je košarkaški IQ važan za igru svakog tima, a posebno je istakao Srbina.

Najbolje četiri ekipe su one sa najboljim igračima i najboljim trenereima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija, jer postoje trenuci u igri za koje vas trener ne može pripremiti, video snimak ne može da vas pripremi, istorija igre vas ne može pipremiti, već morate da imate košarkaški inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje – rekao je Leborn Džejms.

Ako nemate taj nivo mentalonog sklopa ili kapaciteta, onda će tim poput Denvera, koji ima jednog od najvećih košarkaških genija u istoriji, kojeg smo videli u Jokiću, Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom… Takve stvari pomažu. Verujem da je kada Golden Stejt pobedio Boston da se sve svelo na IQ u finalu, jer po mom mišljenju Boston je imao više talenta. Ljudi kažu iskustvo, ali IQ je ključan – rekao je Lebron. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter