0
Fudbal
Dušan Tadić

Dusan Tadic (FOTO: Starsport)

TADIĆ UŠAO U ISTORIJU: Kapiten Srbije protiv Kipra postao rekorder! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.24 u 19:17

Tadić je napravio veliki poduhvat u svojoj karijeri

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije, Dušan Tadić, postao je novi rekorder Srbije, obarajući impresivan rekord Branislava Ivanovića. Tadić je na prijateljskom meču protiv Kipra postao igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim – 106.

Do ovog trenutka, rekord držao Branislav Ivanović sa 105 odigranih mečeva za Srbiju. Tadić je premašio ovaj rekord svojim neverovatnim doprinosom fudbalu i odanosti nacionalnom timu.

Na poluvremenu meča protiv Kipra, Srbija je vodila sa 1:0, a selektor Dragan Stojković je odlučio da u drugom poluvremenu u igru uvede Tadića, koji je zamenio Lazara Samardžića. Ova promena nije samo označila početak drugog dela igre već je i zabeležila istorijski trenutak za srpski fudbal.

Dušan Tadić je tokom svoje karijere za reprezentaciju Srbije postigao 22 gola i imao 40 asistencija, demonstrirajući izuzetnu veštinu i vođstvo na terenu. Debitovao je za nacionalni tim 2008. godine pod vođstvom selektora Radomira Antića, a od tada je postao ključni igrač i neizostavni deo tima pod vođstvom različitih selektora, uključujući Vladimira Petrovića Pižona, Sinišu Mihajlovića, Dika Advokata, Radovana Ćurčića, Slavoljuba Muslina, Mladena Krstajića, Ljubiše Tumbakovića i sada Dragana Stojkovića Piksija.

Ovaj rekord predstavlja ne samo dostignuće za Tadića lično, već i za celokupni srpski fudbal, ističući njegovu izvanrednu posvećenost i kvalitet na međunarodnom nivou.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter