1
Evroliga

FOTO: Starsport

ZVEZDA SE OGLASILA ZBOG BJELICE: Želeo je da završi karijeru tamo gde je i počeo! (FOTO)

Objavljeno: 24.03.24 u 11:20

Nije se završilo kako su svi zamišljali

Nakon 20 godina neumornog truda i sjajnih dostignuća na terenu, Nemanja Bjelica odlučio je da stavi tačku na svoju bogatu košarkašku karijeru.

Bjelica je zvanično objavio kraj svoje karijere putem društvenih mreža, deleći sa svojim pratiocima snimak omiljenih poteza iz karijere, ali i emotivno saopštenje u kojem je izrazio zahvalnost svima koji su bili deo njegovog putovanja.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Nemanja Bjelica (@nemanjabjelica8)

Ovo veliko sportsko zbivanje izazvalo je reakcije širom košarkaškog sveta, uključujući i selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića. Sada se, putem zvaničnog saopštenja, oglasila i Crvena zvezda, klub koji je Bjelici bio prvi profesionalni dom.

Nemanja Bjelica je, kako se ističe, tokom svoje karijere postigao značajne uspehe, bio je MVP Evrolige, osvajao medalje na svetskim prvenstvima, te stekao veliki ugled igrajući u renomiranim klubovima širom sveta, uključujući i NBA ligu.

Posebno se ističe Bjeličina želja da završi svoju karijeru tamo gde je sve i počelo – u dresu Crvene zvezde. Odigrao je 102 zvanične utakmice za klub, ostavivši neizbrisiv trag sa 850 postignutih poena.

Crvena zvezda se oprostila od Bjelice uz želje za njegovo dobro zdravlje i sreću u budućim poduhvatima, naglašavajući da se završava jedno veliko poglavlje, ali da druga tek slede.

Nemanja je tokom svoje karijere bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten. Karijeru je želeo da završi tamo gde je i počeo u dresu Crvene zvezde. I završio je poenima protiv Žalgirisa na turniru na Kipru, a onda se povukao mirno. U dresu Crvene zvezde čije je istorije sada neizostavni deo, odigrao je 102 zvanične utakmice i ubacio 850 poena. Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće, jedno veliko poglavlje je završeno, ali druga tek slede – navodi se u saopštenju Zvezde.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter