0
Domaći fudbal
Vladan Lukić, Ivan Adžić

Fudbal, Jelen super liga, sezona 2011/12.Sloboda East Point Vs. Crvena Zvezda.from left, Vladan Lukic, Ivan Adzic .Uzice, 30.10.09.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRBIJA IZNAD SVEGA: Napustio klub da bi otišao da brani zemlju od NATO agresije! (FOTO)

Objavljeno: 24.03.24 u 10:11

Odmah se uputio na ratište

Današnji dan obeležava 25. godišnjicu od početka NATO agresije na našu zemlju. U tim teškim trenucima, srpski sportisti su pokazali hrabrost i odanost svojoj zemlji. Među njima se istakao legendarni fudbaler Crvene zvezde, Vladan Lukić, koji je tada odlučio da sportsku opremu zameni vojnom uniformom.

Lukić, koji je tada branio boje francuskog Meca, zajedno sa saigračem Nenadom Jestrovićem, napustio je Francusku i otišao u Srbiju kako bi se pridružio odbrani zemlje od agresora. Njegova odluka je izazvala šok u klubu, ali je predsednik Meca, podržavajući Lukićevu želju, čak dao terensko vozilo kako bi se borio protiv NATO zločinaca.

Nisam mogao da pomognem nikako. Niti je Vladan Lukić mogao da pomogne. Mogao je da da energiju, da pruži podršku svom narodu, ali vojno smo bili inferiorni u odnosu na NATO, treba sagledati stvari drugačije„, rekao je bivši golgeter Jestrović.

Lukićeva hrabrost i predanost svojoj zemlji tokom tih teških vremena ostaju trajni primer odanosti i patriotizma. Njegova odluka da se pridruži odbrani zemlje pokazuje duboku ljubav prema Srbiji i njenom narodu, te će zauvek ostati upamćena kao akt hrabrosti u vreme izazova.

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter