0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league

PARTIZAN SLOMIO ŽILAVE STUDENTE: Crno-beli se mučili, pa rutinski slavili u Morači!

Objavljeno: 24.03.24 u 18:58

Važan trijumf crno-belih

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Studentskog centra na gostovanju u okviru 24. kola ABA lige78:84

Nimalo laka pobeda za crno-bele, kojima je evidentno falila dodatna energija nakon teškog duplog kola u Evroligi. Ipak, ono najvažnije, tim Željka Obradovića je upisao novi trijumf i sada ima isti skor kao i podgorička Budućnost. 

Najefikasniji kod pobednika bio je Balša Koprivica sa 20 poena, a pratio ga je Naneli sa 17. Dvocifren je bio i Panter, on je ubacio 16 poena.

Na drugoj strani Dovkins je ubacio 21 poen.

Partizan je bolje ušao u meč, ali su se Studenti, koji su meč počeli uspavano, probudili i vrlo brzo preokrenuli rezultat na svoju stranu. Pre svega se istakla serija domaćina na polovini prve četvrtine od 12:2, pa su Studenti imali plus od šest poena na prvoj pauzi – 26:20

Uspeli su domaći da dođu do najvećih plus devet u prva tri minuta druge deonice, ali se tim Željka Obradovića trgnuo i konačno dobro zaigrao.

Usledila je serija crno-belih 9:0 i tako smo došli do rezultatskog egala. Na pauzu se otišlo sa tri poena plusa za domaće – 41:38

Partizan otvara treću deonicu serijom 10:3, a do kraja tog perioda crno-beli su uspeli da neutrališu minus i na kraju i povedu. Definitivno, treći kvartal je bio najboli večeras za crno-bele, a dobili su ga rezultatom 25:17.

U poslednjoj deonici crno-beli su se potpuno rezultatski odvojili, pa su meč rutinski priveli kraju i pobedili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter