0
Košarka

FOTO: Printscreeen/Twitter

NE MOŽE TAKO SA PROFESOROM: Ovako je Bjelica ukrotio podivljalog Amerikanca! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.24 u 11:50

Jedna od scena koje su mu obeležile karijeru

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje, Nemanja Bjelica, objavio je preko društvenih mreža da stavlja tačku na svoju izvanrednu košarkašku karijeru. Ovaj srpski as ostavio je dubok trag u NBA ligi, dominirajući terenima tokom proteklih 20 godina.

Bjelica je započeo svoj NBA put kao član Minesota Timbervulvsa, nakon čega je nastavio svoj izuzetan put u Sakramento Kingsima. Nakon kratke epizode u Majamiju, pridružio se ekipi Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. godine osvojio prestižnu NBA titulu.

Iako je Bjelica svojim izvanrednim igračkim sposobnostima ostavio neizbrisiv pečat u NBA ligi, posebno se pominje jedan incident koji se i danas prepričava „preko bare“.

Tog 16. januara 2018. godine, Bjelica je izazvao burnu reakciju igrača Orlanda, Erona Aflaloa, tokom meča u kojem je Orlando savladao Minesotu. U jednom trenutku došlo je do verbalnog obračuna, nakon čega je Aflalo nasrnuo na Bjelicu.

Uprkos agresivnom pokušaju Aflaloa da ga udari, Bjelica je sačuvao prisebnost uma i uspešno neutralisao napad. Nakon što je situacija smirena, Bjelica je prokomentarisao incident ističući da je reagovao kako bi se zaštitio.

Nemanja Bjelica će ostati upamćen ne samo po svojim izuzetnim košarkaškim veštinama, već i po hrabrosti i dostojanstvu koje je pokazao u teškim situacijama na terenu.

Njegovi prijatelji, saigrači i navijači širom sveta žele mu sve najbolje u budućim poduhvatima dok korača ka novim izazovima nakon završetka svoje izvanredne NBA karijere.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter